Weer lekker in mijn vel door een gezonde leefstijl
27 oktober 2023 

Weer lekker in mijn vel door een gezonde leefstijl

In september 2022 kwam Roos bij Thiro Training met als doel om te werken naar een gezondere leefstijl. Roos wilde graag afvallen en meer leren over gezonde voeding. Ook had Roos het doel om de motivatie en het plezier terug te vinden in het sporten en zelfstandig in beweging te komen.

Roos is samen met Veerle, één van onze trainers, aan de slag gegaan om aan deze doelen te gaan werken. Een mooie uitdaging!

Stap voor stap richting een gezonde leefstijl

Na de kennismaking had Roos enorm veel zin en motivatie om aan de slag te gaan. Roos heeft nieuwe sporten uitgeprobeerd, zoals boksen, basketbal, tennis en bootcamp. Hierdoor heeft Roos ontdekt waar ze plezier en motivatie uit haalt.

Roos en Veerle zijn aan de slag gegaan met werkvormen uit het leefstijl werkboek van Thiro Training. Met deze werkvormen heeft Roos ontdekt wat gezonde voeding is en hoe ze zit toe kan passen in het dagelijks leven. Roos heeft geleerd hoe ze gezond kan eten, wat gezonde tussendoortjes zijn, maar weet ook wanneer ze zichzelf eens kan trakteren op iets lekkers.

Roos is samen met Veerle naar de supermarkt gegaan en hebben verpakkingen bekeken. Waar let ik op als ik boodschappen doe? Roos is aan de slag gegaan met De Kookapp om gezonde gerechten op een gemakkelijke manier te kunnen bereiden.


De sportschool

Roos wilde zelfstandig in beweging komen. Dit is ze gaan doen door te gaan sporten bij een sportschool. Bij het zoeken van een sportschool waren een aantal dingen voor Roos belangrijk, namelijk:

  1. Een rustige sportschool met niet te veel mensen
  2. Trainers die haar kan ondersteunen wanneer nodig
  3. In de buurt van haar woning, zodat Roos hier te voet heen kan en de drempel om te gaan laag is

In de sportschool kreeg Roos een persoonlijk sportschema, aangepast op haar doelen en behoeften. De eerste keren zijn Roos en Veerle samen gegaan om wegwijs te worden in de sportschool. Voor Roos was het namelijk een grote stap om alleen naar de sportschool te gaan. Wat kan ik daar doen? Wie kom ik er tegen? Hoe werken de oefeningen? Veel vragen die Roos vooraf had. Door het samen te gaan ontdekken en uitzoeken kreeg Roos steeds meer zelfvertrouwen en ging ze aan de slag.

Na een aantal keer samen naar de sportschool te gaan, is Roos uiteindelijk zelfstandig gaan sporten. Roos weet met welke oefeningen ze aan de slag kan gaan en vraagt wanneer nodig hulp aan de trainers in de sportschool.


Succes!!

Na een jaar hard werken heeft Roos haar traject bij Thiro Training afgeslopen, met succes! Roos heeft haar motivatie en het plezier teruggevonden in sporten. Ze gaat nu wekelijks twee keer zelfstandig naar de sportschool en wandelt regelmatig. Roos maakt gezonde eetkeuzes en weet van de ongezonde snacks af te blijven. Roos weet ook wanneer ze zichzelf mag en kan trakteren op iets lekkers. Zo blijft het natuurlijk ook een beetje leuk!

Successen vieren!  

Om het traject af te sluiten zijn Roos en Veerle de successen van de afgelopen periode gaan vieren. Na het behalen van de andere doelen, wilde Roos zichzelf graag nog eens extra uitdagen en kwam met het idee om de Airborne Wandeltocht van 15 kilometer te gaan doen. Dit is een wandeltocht in het kader van de slag om Arnhem. Roos had nog nooit zo ver gewandeld.

De weken vooraf is Roos veel gaan wandelen en oefenen voor deze 15 km. Aan de start zei Roos, ''Ik weet niet of dit gaat lukken, maar we gaan er voor en gaan dit gewoon doen! Ik ben nu al trots op mijzelf.'' Uiteindelijk heeft Roos de 15 kilometer uitgelopen en is uiteraard heel erg trots op zichzelf en Veerle ook op haar!

Een mooie manier om het traject af te sluiten en jezelf nog verder uitdagen!


Reactie plaatsen