Beweegbingo op het lentefestival
13 mei 2024 

Beweegbingo op het lentefestival

Op zaterdag 6 april was het één groot feest bij de Tiemeloods in Nijmegen. Een mooie locatie feestelijk aangekleed voor deze dag. Op deze mooie lentedag waren onze trainers uit Nijmegen aanwezig op het lentefestival van ABCDate. Via ABCDate kunnen mensen met een verstandelijke beperking elkaar op een veilige en prettige manier ontmoeten. Samen met de deelnemers en ABCDate hebben we er een mooie dag van gemaakt en is er genoten van het lekkere weer.

Na een feestelijke opening gingen de deelnemers aan de slag met een beweegbingo. Onze trainers stonden klaar met beweegspellen zoals; bloembowlen, turbo jeu des boules en de eierloop.

Bij bloembowlen was het de bedoeling om in 3 pogingen zoveel mogelijk bloemkegels om te rollen. Om jezelf uit te dagen, kon dit zelfs met een zwaardere bal van 5 of 10 kilo! Het turbo jeu des boules was een snel spelletje. Door snel achter elkaar de jeu des boules bal in het vak te gooien, leverde dat punten op. Wie als eerste de punten had, won het spelletje.

Bij de eierloop was het de uitdaging om de eieren niet te laten vallen! De eieren lagen op een grote plaat, die je vast kon houden met 4 elastieken. Samen met één, twee of drie anderen liep je het parcours af en moest je goed samenwerken om de eieren op de grote plaat te houden.

Ook bij de photobooth was iedereen vol in actie. Er zijn veel leuke foto’s gemaakt met allerlei te gekke decoraties. Met het warme weer was het belangrijk om een drankje te halen aan de bar, waarna je kon dansen op leuke hitjes bij de discobus. Als je deze activiteiten had gedaan, kon je een vakje afstrepen van je bingokaart. Had je een volle bingokaart? Dan maakte je kans op één van de toffe prijzen, zoals; geurstokjes, een vrolijke mok of leuke fotolijstjes.

De dag werd afgesloten met een reuze erehaag waar iedereen doorheen is gelopen. Aan het einde hebben we met z'n allen een grote polonaise gemaakt!

Heb jij het lentefestival gemist of kijk je alweer uit naar het volgende festival? ABCDate organiseert binnenkort festivals in Rotterdam, Den Haag en Den Bosch. Houdt de Website van ABCDate in de gaten voor meer informatie. Wie weet zie jij ons op het volgende festival!


Reactie plaatsen