15 kilo afvallen in een half jaar, Willem is het gelukt!
01 december 2023 

15 kilo afvallen in een half jaar, Willem is het gelukt!

Willem is een man van 47 jaar met een verstandelijke beperking. Hij woont op een woongroep in Kockengen. In de zomer van 2022 is Dennis, trainer, samen met Willem van start gegaan met het leefstijlprogramma van Thiro Training. Met als resultaat dat Willem 15 kilo is afgevallen in een half jaar!  


Waarom is Willem begonnen bij Thiro Training? 

Op de woongroep van Willem wordt bijna alles voor hem geregeld, denk aan ontbijt, lunch en avondeten. Deze maaltijden zijn allemaal gezond, behalve de tussendoortjes die Willem zelf koopt. Op het begin haalde Willem veel ongezonde tussendoortjes, zonder dat de begeleiding hier iets van af wist. Willem heeft overgewicht, waardoor de ongezonde tussendoortjes er niet voor zorgde dat hij af zou vallen.  

Samen met Willem en Nicole (aanspreekpunt op de woongroep) zijn er duidelijke afspraken gemaakt en is er een plan van aanpak opgesteld. Wekelijks zien Dennis en Willem elkaar anderhalf uur. Tijdens dit anderhalf uur zijn ze één uur aan het sporten en wordt er tijdens het overige half uur gesproken over de leefstijl van Willem.  


Hoe ziet het sport uur er ongeveer uit? 

In de eerste 5 minuten van de training wordt kort bijgepraat over hoe de week is verlopen en of er bijzonderheden zijn. Ondertussen wordt er een bal overgeschoten om alvast rustig in beweging te komen. Dan echt van start! In de eerste 10 minuten worden verschillende oefeningen gedaan met de speedladder. Na de speedladder volgt een buikspierkwartiertje om de buikspieren te trainen. Daarna gaan ze aan de slag met verschillende boks oefeningen. Dit wordt gedaan op een tabatha nummer, waarin 30 seconden werken wordt afgewisseld met 10 seconden rust. Na het boksen gaan Willem en Dennis aan de slag met fitnessoefeningen. De hoeveelheid herhalingen is in het afgelopen jaar opgebouwd. Als afsluiting van de training wordt de voetbal er weer bij gepakt om na al het harde werken nog even een balletje te schieten. 


Leefstijlcoaching 

De overige 30 minuten van de training worden besteed aan leefstijlcoaching, startende met een weegmoment om te kijken of Willem is afgevallen. Aan de hand van dit resultaat wordt besproken waardoor het komt dat Willem is afgevallen/aangekomen. Hierdoor wordt Willem bewust van wat de gevolgen zijn van de handelingen/acties die hij uitvoert.  

Tijdens het sporten draagt Willem een sporthorloge, een FitBitt. Op de FitBittApp kan bekeken worden hoeveel Willem heeft bewogen en hoe hier een eventuele verbetering in gemaakt kan worden.  

De omgeving 

Na de training wordt er samen met Willem een bericht opgesteld over de nieuwe afspraken en andere belangrijke dingen die zijn besproken tijdens de training. Dit bericht wordt na de training naar Nicole gestuurd. Zo is de begeleiding op de woongroep altijd op de hoogte van nieuwe resultaten en nieuwe afspraken.  

Op naar successen!

Dit alles heeft ervoor gezorgd dat Willem binnen een half jaar zo’n 15 kilo af is gevallen. Door duidelijke en goede afspraken te maken met zijn sociale omgeving, wordt er ook buiten de trainingen met Dennis om goed gelet op hoe Willem eet en beweegt.  

 

Reactie plaatsen