Thiro Training bij de Special Obstacle Run
27 juni 2024 

Thiro Training bij de Special Obstacle Run

Op zaterdag 25 mei waren onze trainers aanwezig bij de Special Obstacle Run. Dit is een mudrun met een parcours van 3 of 6 km vol uitdagende obstakels om overheen of onderdoor te klimmen. De modder maakte het extra avontuurlijk!

De Special Obstacle Run is een initiatief van Zorgboerderij Griftenstein & Zorg, in samenwerking met Down Under Nieuwegein. Het doel van dit evenement is om mensen met een verstandelijke beperking een flinke boost aan zelfvertrouwen te geven en te laten zien dat ook zij deze obstakels kunnen overwinnen. Dit draagt bij aan een positief zelfbeeld, meer zelfvertrouwen en succeservaringen.

Onze trainers waren aanwezig om voor alle startende deelnemers de warming-up te verzorgen. Op deze manier kon iedereen zich goed opwarmen, voordat zij het parcours vol obstakels opgingen. Als eerste hebben we elkaar zoveel mogelijk high fives gegeven, waarna we verder gingen met verschillende oefeningen om de spieren warm te maken. We hebben bijna de hele dierentuin nagedaan. Van aap tot krokodil en van kikker tot leeuw. Om er een groot feest van te maken sprongen we nog van links naar rechts op de muziek van Snollebollekes, waarna de deelnemers begonnen aan het parcours.

Met een groep van ruim 300 deelnemers gingen we het parcours op en overwonnen we samen de obstakels. Klimmen en klauteren door de modder, lekker vies worden en vooral veel plezier maken met elkaar. Het parcours had ongeveer 15 obstakels vol touwen, netten, glijbanen en een heuse wasstraat. Het overwinnen van elk obstakel was een groot succes! Bij de finish wachtte de deelnemers een welverdiende medaille, douche en presentje.

Het was een dag vol uitdagingen, plezier en modder. We kijken ernaar uit om volgend jaar weer mee te doen, zien we jou dan?


Reactie plaatsen