Wil jij aan de slag met boksen? Bij Thiro Training kan dat!
12 maart 2024 

Wil jij aan de slag met boksen? Bij Thiro Training kan dat!

Boksen is een goede vorm van lichaamsbeweging. Met boksen train je het hele lichaam. Het helpt om je spieren sterk te maken, waardoor je gemakkelijker kunt bewegen. In onze trainingen bieden wij individuele boks lessen aan op locatie. Er komt een trainer naar jou toe en dan gaan jullie samen aan de slag! Je hoeft zelf geen materiaal te regelen, dit zal de trainer meebrengen.

De voordelen van boksen

Boksen heeft veel voordelen, maar er zijn er een aantal extra belangrijk, namelijk:

Met boksen kun je jouw energie kwijt - Dit kan op jouw niveau. Door aan de slag te gaan met boksen kom je samen met de trainer in beweging en kun jij jouw energie kwijt.

Boksen helpt je in beweging te komen - Door te boksen kom je in beweging! Je bouwt je kracht op, leert nieuwe bewegingen aan en bouwt je conditie op. Daarnaast verbrand je tijdens het boksen ook veel calorieën. Extra goed dus als je wilt afvallen!

Boksen geeft je zelfvertrouwen - Met boksen leer je jezelf uit te dagen en hindernissen te overwinnen. Door hiermee bezig te zijn voel je je beter in je lichaam en krijg je meer zelfvertrouwen!

Je ontmoet nieuwe mensen - Boksen kan je op veel verschillende manieren doen. Je kan het alleen doen, maar je kan het ook met anderen om je heen doen. Bij Thiro Training ga je samen met je trainer aan de slag. Jullie kunnen met z’n tweeën boksen of je kan een omgeving zoeken waar meerdere mensen aan het boksen zijn. Zo leer je door samen te gaan boksen nieuwe mensen kennen.

Boksen geeft je plezier - Als laatste is boksen een leuke sport om te doen! Er zijn veel verschillende dingen die je hierbij kan oefenen. Denk bijvoorbeeld aan bepaalde stoottechnieken of voetenwerk om juist een stoot te ontwijken. Het houdt je fit en geeft je de mogelijkheid om jezelf helemaal uit te leven. Samen plezier maken tijdens de training vinden wij erg belangrijk en boksen is een super leuke sport om te oefenen!

Hoe ziet een boks training eruit?

De training bestaat uit een aantal verschillende onderdelen. Afhankelijk van wat jij graag wil leren, passen we de training hierop aan.

  • Warming-up

Als eerste starten we met een warming-up. Een goede warming up is belangrijk om blessures te voorkomen en je goed te voelen tijdens de training.

  • Aanleren van de techniek

Voordat je gaat boksen is het belangrijk om de juiste techniek te leren kennen. Samen met de trainer ga je stap voor stap de verschillende stoten aanleren. Zo zorgen we er samen voor dat je de juiste houding aanneemt en de verschillende stoten kan inzetten!

  • Aan de slag

Je hebt de verschillende stoottechnieken geleerd en nu gaan we hiermee aan de slag! We richten de training zo in, dat het aansluit op wat jij wil leren of doen. Dit kan bijvoorbeeld een afwisseling zijn van boks oefeningen en krachtoefeningen, of conditieoefeningen die je helpen om het sporten langer vol te houden.

  • Cooling-down

Aan het einde van de training doen we nog even een cooling-down. Dit zorgt ervoor dat ons lichaam na intensief gesport te hebben weer tot rust komt. Hierbij doen we oefeningen om je spieren wat los te maken en je ademhaling weer tot rust te brengen.

Boksen in jouw eigen omgeving

Er zijn verschillende plaatsen waar je kan boksen. Zo zijn het park, het bos, de sportschool, de sportruimte bij Thiro Training of gewoon bij jou thuis allemaal mogelijkheden! Samen zoeken we een plek die past bij jouw wensen. Weet jij al een locatie bij jouw in de buurt waar we aan de slag kunnen?

Op naar jouw persoonlijke top! 

Boksen helpt je om aan jouw doelen te werken. Dit kunnen doelen zijn zoals afvallen, je conditie verbeteren en sterker worden, maar ook doelen zoals meer zelfvertrouwen hebben, mensen leren kennen en om kunnen gaan met emoties. Samen met de trainer stel je de doelen op waar jij aan wil gaan werken. Tijdens de trainingen werken we met kleine stappen naar grote successen om jouw doelen te behalen. Zo werken we samen om jouw persoonlijke top te bereiken!

Reactie plaatsen