Yell yell yell, lekker in je vel!
05 september 2023 

Yell yell yell, lekker in je vel!


Yell yell yell, lekker in je vel!

In de afgelopen maanden hebben de lekker in je vel workshops plaatsgevonden op een woongroep van S&L. Tijdens deze workshops hebben de bewoners geleerd om gezondere keuzes te maken en hoe je individueel en samen kunt bewegen.

Naast de bewoners heeft ook het team begeleiders van deze woongroep deelgenomen aan de workshops. Zij zijn aan de slag gegaan met het ontwikkelen van kennis over gedragsverandering en technieken die ze in kunnen zetten om de bewoners te ondersteunen.

In vijf workshops zijn de bewoners met een LVB samen met trainerJobjan aan de slag gegaan om aan de volgende doelen te werken. De bewoners:

  • Zijn bewuster over hun leefstijl
  • Begrijpen de gevaren en kansen van de supermarkt
  • Hebben inzicht in de gevaren en kansen van een gezond slaapritme
  • Hebben inzicht in hun persoonlijke top rondom een gezonde leefstijl en kunnen hierin doelen stellen voor zichzelf

Slaap en ontspanning

Tijdens de workshop over slaap en ontspanning waren de bewoners in stijl gekleed. Namelijk in pyjama en chill outfit. Bij deze workshop ging het over wat een goede nacht slaap met je doet, op welke manieren je kunt ontspannen en wat een goede nacht slaap precies is. 

Gezond(er) snacken

Eén van de thema’s was gezond(er) snacken. Tijdens deze avond hebben de bewoners geleerd wat je kunt snacken als je in de avond trek hebt in iets lekkers, als je iets te vieren hebt of een gezellig borrelavondje wil houden. Het uitgangspunt hiervoor was S&L&L, dat staat voor:

  • Slim; weinig vet, weinig brandstof (kcal) en betaalbaar
  • Lekker; smaken verschillen, maar voor iedereen is er wel iets lekkers
  • Leuk; maak er een feestje van. Zie de foto met de groenten in de vorm van een smiley. Zo is gezond eten toch een feestje!

Successen moeten gevierd worden

Iedere maand is er een successenlijst met een groepsfoto opgehangen op de woning. en is er een beloningskaart. Dit moedigt de bewoners aan om meer successen op te doen!

Na iedere workshop sluiten de bewoners af met de echte S&L yell: LEKKER IN JE VEL!!

Kleine successen zijn ook successen. Ik ben kleiner gaan denken met groter resultaat.

En nu volhouden!

De workshops zijn ondertussen afgerond. Er zijn hele mooie successen bereikt waar iedereen trots op mag zijn. De bewoners gaan samen met de begeleiding door met het behalen van nieuwe successen. Hiervoor blijven ze de successenlijst en beloningskaarten gebruiken om alle successen samen te vieren!

Het lijkt allemaal vanzelfsprekend en makkelijk wat we hebben geleerd, maar toch was het vernieuwend en erg leerzaam.


Reactie plaatsen