Junior trainer Tristan verteld over het onboarding programma van Thiro Training
08 maart 2024 

Junior trainer Tristan verteld over het onboarding programma van Thiro Training

In januari 2024 ben ik van start gegaan als junior trainer bij Thiro Training. In mijn inwerkperiode ben ik aan de slag gegaan met het onboarding programma wat Thiro Training inzet voor het inwerken van nieuwe trainers.

Een goede start

In de eerste week ben ik meteen goed van start gegaan met de bijeenkomst “een goede start”. Tijdens deze bijeenkomst heb ik uitleg gekregen over onder andere de systemen waarmee we werken, heb ik mijn materiaal en trainingspak ontvangen en hulp gekregen bij het opzetten van mijn werktelefoon en email. In deze week heb ik ook al mijn eerste kennismakingsgesprek met een nieuwe deelnemer mogen doen, waar ik vervolgens direct mee heb kunnen starten!

De eerste trainingen

In de weken daarna heb ik veel met andere trainers meegelopen. Zo heb ik kennis kunnen maken met verschillende deelnemers die ieder hun eigen doelen en uitdagingen hebben. Daarnaast heb ik in kunnen zien hoe iedere trainer een eigen manier heeft waarop zij de training geven. Voor mij als nieuwe trainer is het dan ook enorm waardevol geweest om met andere trainers mee te lopen en op die manier meer ervaring op te doen.

Mijn ontwikkeling als trainer

In deze periode hebben er ook deskundigheidsbijeenkomsten plaatsgevonden, waarin een thema wat voor ons als trainer belangrijk is, centraal stond. Zo heb ik mijn deskundigheid over de doelgroep verder kunnen ontwikkelen en direct ook veel van mijn collega’s leren kennen.

Naast de bijeenkomsten en het meelopen met andere trainers heb ik iedere week een weekstartgesprek met de senior trainer waaraan ik gekoppeld ben. Daarin bespreken we hoe het de afgelopen week is gegaan, wat er voor de komende week op de planning staat en heb ik de mogelijkheid om hulp te krijgen bij de dingen waar ik tegenaan loop. Dit is voor mij super fijn omdat het structuur geeft aan mijn week en ik hierin de juiste ondersteuning krijg in mijn opstart.

En nu door met het onboarding programma

Inmiddels zit ik al in mijn achtste week van het onboarding programma en ben ik erg tevreden met de manier waarop alles loopt en de ondersteuning die ik bij mijn opstart krijg! Ik heb steeds meer deelnemers die ik ga ondersteunen met het bereiken van hun persoonlijke top en begin steeds meer invulling te geven aan mijn werkweek bij Thiro Training. Ik heb het erg naar mijn zin bij Thiro Training en met de deelnemers waarmee ik begonnen ben en kijk uit naar de komende periode!

Reactie plaatsen