Veilig fietsplezier op de woongroep
10 november 2023 

Veilig fietsplezier op de woongroep

Veilig fietsplezier op de woongroep!

Met de Mozaïek, een gezellige Philadelphia locatie in Heesch, werken we een jaar samen aan het stimuleren van het maken van gezondere keuzes. Dit doen we doormiddel van workshops voor begeleiders en een actieve werkgroep. Inmiddels wordt er met gezondere menulijsten gewerkt, zijn er twee wandelmomenten per week met steeds meer deelnemers en verwerken begeleiders het thema meer in hun contact met de bewoners. Ook zijn er 5 workshops voor bewoners. Na de huiskamersport, een lekker-in-je-vel speurtocht en zomeravondspelletjes was het tijd om aandacht te geven aan veilig fietsen.

Op een mooie zondagmiddag is Jobjan, trainer bij Thiro Training, met 7 bewoners en 2 begeleiders op pad. Het doel was om het fietsplezier en de verkeersveiligheid te vergroten. Op een tandem (voor het eerst!), driewielers, een rolstoel, elektrische fietsen en normale fietsen begonnen we op een lege parkeerplaats met de fietscheck. Wat check je voordat je op de fiets gaat? Alles oké? Mooi! Dan zijn we klaar om op te stappen.


Met de tweewielers werkten we aan de balans met een wedstrijdje langzaam fietsen. We oefenden met snel stoppen en afstappen als er ineens iets gebeurt. Daarna werd het moeilijker op ons eigen kruispunt waar we oefenden met inschatten van afstand en snelheid en met de voorrangsregels. Ook het bedankje als je voorrang kreeg hoorde erbij!

Uiteindelijk waren we klaar om de weg op te gaan. Handen uitsteken, rotondes, achter je kijken voordat je afslaat… alles kwam aan bod. Na een mooie fietstocht door het Bomenpark was het tijd voor een ijsje. Bij het laatste ritje deden we nog de ultieme test. Een test met veel handelingen tegelijk, goed achter je kijken of er niets aan komt, je hand uitsteken, sturen en de bocht maken.  Jobjan stond tijdens deze ultieme test als jury op het kruispunt. Iedereen heeft het super gedaan en is geslaagd voor de ultieme test!

Op naar meer fietsplezier en zelfvertrouwen op de weg!


Reactie plaatsen