Thiro Training op het zomerfestival!
30 augustus 2023 

Thiro Training op het zomerfestival!

Thiro Training op het zomerfestival!

Het zomerfestival is in samenwerking met ABC Date, ABC Maatje en Fit met Steffie. Op ABC Date en ABC Maatje kunnen mensen met een verstandelijke beperking elkaar op een veilige manier ontmoeten. Dit kan via de website, maar er worden ook leuke feesten, uitjes en ontmoetingsavonden georganiseerd door het hele land. Daarnaast kun je beweegafspraken maken met anderen en kun je samen aan je gezondheid werken.

Op zaterdag 10 juni vond het landelijke zomerfestival plaats in Tilburg, met als thema bewegen. Door met elkaar in beweging te komen, hebben de deelnemers nieuwe mensen ontmoet en nieuwe contacten gelegd. Thiro Training was op deze dag aanwezig en verantwoordelijk voor de beweegactiviteiten.


Het zomerfestival hebben we geopend door meer dan 50 personen op zoveel mogelijk manieren een high five te geven. Met één of twee handen, heel laag of juist heel hoog, verzin het maar zo gek of we hebben het gedaan. Om de opening nog feestelijker te maken, is er gesprongen op het nummer links, rechts en was dit het begin van een zonnige en geslaagde dag.

Deze dag waren er meer dan genoeg activiteiten te doen. Bij deze activiteiten moesten de deelnemers samenwerken om het doel te kunnen behalen. Zo waren er wateractiviteiten, waarbij de kans klein was dat je droog bleef. Maar ook netjesvolleybal, waarbij je een bal overspeelt naar elkaar met een net. Ook was bamboe bouwen een drukbezochte activiteit. Hier moesten de deelnemers houten blokken op elkaar stapelen tot een zo hoog mogelijke toren. Dit was wel lastig, want je mocht de blokken niet vast blijven houden maar omhoog brengen met bamboestokken. Het record deze dag was 1 meter en 21 centimeter!

Naast de sportieve activiteiten was er ruimte om rustig iets te drinken, kletsen, een spelletje te spelen of gewoon lekker te genieten van het prachtige weer. De zon scheen namelijk volop!

Het was een groot beweegfestijn, waarbij een hoop mensen elkaar hebben ontmoet en er veel nieuwe vrienden zijn gemaakt. Deze feestelijke dag is afgesloten met de grootste polonaise van Brabant ooit!


Reactie plaatsen