Stappen zetten richting een gezondere leefstijl
08 januari 2024 

Stappen zetten richting een gezondere leefstijl

Een gezonde leefstijl ontwikkelen en meer energie krijgen zodat ze meer leuke activiteiten kan ondernemen. Dit is de persoonlijke top van Marja waar ze de afgelopen periode mee aan de slag is gegaan. Om deze persoonlijke top te kunnen bereiken is Marja meer in beweging gekomen en heeft Marja kleine aanpassingen gedaan rondom haar voeding.

Iedere training zijn er beweegmomenten en is er aandacht voor het thema voeding. Tijdens de beweegmomenten ligt de focus op het vergroten van de spierkracht, het verbeteren van de balans, en meer in beweging komen door te wandelen. Het verbeteren van de spierkracht en balans is voor Marja belangrijk omdat ze in het verleden regelmatig gevallen is. Met de balansoefeningen trainen we haar stabiliteit en evenwicht.

Marja eet nu dagelijks fruit, drinkt voldoende water en komt meer in beweging. Ze fietst naar haar werk en zet dagelijks 4000 stappen. Daarnaast voert ze wekelijks zelfstandig de balansoefeningen die ze van trainer Mitch heeft gekregen uit. Van tevoren had Marja dit zelf niet bedacht; “4000 stappen is echt veel te veel joh, ik beweeg al genoeg in huis”. Ondertussen wandelt Marja wekelijks een groot rondje, fietst ze veel en maakt ze regelmatig een klein ommetje. Haar reactie nu: “Is goed te doen.”

In de afgelopen periode heeft Marja grote stappen gezet. Met als resultaat dat Marja nu lekkerder in haar vel zit, meer dan 10 kg is afgevallen en meer energie heeft om de dag door te komen. Niet alleen Marja is meer gaan bewegen, maar ook haar vriend! Marja motiveert haar vriend nu ook om meer te gaan bewegen. Bewegen is samen leuker dan alleen.

Successen vieren we! Daarom zijn Marja en Mitch gezellig een kop koffie gaan drinken en hebben ze een leuke fietstocht gemaakt richting Culemborg.

Marja en Mitch zien elkaar nog wekelijks en gaan door met het onderhouden van de behaalde doelen. Dit doen ze  door iedere week kort met elkaar in gesprek te gaan en bij te sturen waar nodig. Daarnaast gaan ze iedere training samen een grote wandeling maken waar ze tussendoor de balansoefeningen uitvoeren.

Reactie plaatsen