Een gezonde leefstijl oppakken na een burn-out
14 mei 2024 

Een gezonde leefstijl oppakken na een burn-out

Na een burn-out wilde Christophe weer lekkerder in zijn vel zitten en een beetje afvallen. Dit is hij gaan doen door meer te gaan bewegen en gezonder te leven. Christophe is daarom gestart met het leefstijltraject bij Thiro Training.

Op naar de persoonlijke top

Samen met trainer Ruben is Christophe wekelijks in beweging gekomen en heeft hij stappen kunnen zetten richting een gezondere leefstijl. Christophe is met de volgende doelen aan de slag gegaan:

  1. Gezonder eten: Christophe wilde zijn voedingspatroon verbeteren en gezondere keuzes maken.
  2. Meer in beweging komen: Christophe wilde graag meer gaan bewegen en dagelijks in beweging komen.
  3. Na werktijd de energie hebben om iets te ondernemen in huis: Het was belangrijk voor Christophe om na het werk nog energie te hebben om thuis iets te kunnen ondernemen.

Aan de slag

De wekelijkse training werd gestart met een kop koffie. Er werd bijgepraat over de week maar ook over andere dingen, zoals politiek, milieu, duurzaamheid, inflatie, etc. Door te praten over deze onderwerpen was Christophe niet alleen bezig met het veranderen van zijn leefstijl, maar kon hij zijn hoofd leegmaken. Dit heeft er ook voor gezorgd dat Christophe en Ruben samen een hoop geweldige gesprekken hebben gehad.

Na de koffie en het bijpraten over de week was het tijd voor een flinke wandeling door de omgeving. De wandelingen begonnen klein en zijn wekelijks uitgebreid tot uiteindelijk ruim een uur wandelen!

Buiten de trainingen om hebben Christophe en Ruben nog andere dingen gedaan om te doelen te bereiken. Zo stuurde Ruben dagelijks een app herinnering naar Christophe om te gaan wandelen. Dit gaf Christophe motivatie en een steuntje in de rug. Christophe heeft een beweegdagboek bijgehouden. Op deze manier werd er inzicht gegeven in hoeveel en op welke manier Christophe wekelijks in beweging kwam.

Aan de hand van het beweegdagboek is er een planning gemaakt voor de dagelijkse activiteiten. Deze planning gaf Christophe inzicht in welke dagen hij veel of weinig beweging heeft en waar dus ruimte is voor een korte of lange wandeling.

Behaalde doelen

Christophe heeft het leefstijltraject succesvol afgerond! Hij heeft meer vertrouwen ontwikkeld in zijn eigen kunnen. Doordat hij lekkerder in zijn vel zit en positiever is, weet hij dat hij dit vol kan houden. Christophe is actiever geworden en komt bijna iedere dag buiten voor een wandeling. Na een werkdag heeft hij nog energie over om aan de slag te gaan met hobby’s, zoals fotobewerking. Doordat Christophe actiever is geworden en meer is gaan wandelen, eet hij minder ongezonde snacks. Hij heeft meer energie en de motivatie om gezond te eten. Christophe heeft de handvaten om zelfstandig door te gaan met het toepassen van een gezonde leefstijl.

Reactie plaatsen