Hardlopen met een verstandelijke beperking
05 mei 2023 

Hardlopen met een verstandelijke beperking

Iedere week gaan Siebe, een jongen met een verstandelijke beperking, en Veerle, trainer bij Thiro Training, samen hardlopen. Tijdens het hardlopen is het voornaamste doel om samen plezier te hebben. Siebe vindt hardlopen namelijk erg leuk, waardoor het belangrijk is om dit met plezier te blijven doen. Naast plezier is er nog een ander doel waar Siebe en Veerle kortgeleden mee aan de slag zijn gegaan, het meedoen aan een hardloopevent en mee doen met anderen. 

Siebe en Veerle hebben samen naar de Startbaanrun toegewerkt. Dit hardloopevent had een afstand van 5 KM en vond plaats op vliegbasis Soesterberg. Omdat Siebe een verstandelijke beperking heeft, was het bij het zoeken van een hardloopevent belangrijk om rekening te houden met de volgende punten: 

  • De locatie van het event. De Startbaanrun vond dicht bij huis plaats, wat maakt dat dit een bekende en vertrouwde omgeving is voor Siebe.
  • De grootte van het event. Het was een wat kleiner hardloopevent, waardoor het minder druk was en er voor Siebe minder prikkels waren. Drukte kan namelijk spanning opleveren.

Het doel tijdens het hardloopevent, was om de 5 KM uit te lopen en niet als laatste eindigen. Daarnaast natuurlijk het allerbelangrijkste, plezier hebben samen! 

Uiteindelijk heeft Siebe een super wedstrijd gelopen en is hij de echte winnaar geweest! De hele run heeft Siebe een grote lach op zijn gezicht gehad, is hij allesbehalve als laatste geëindigd en heeft hij een toptijd neergezet, 28:26! Uiteindelijk ging Siebe met 2 medailles op zak en een grote lach op zijn gezicht naar huis, supergaaf toch!? 

En nu door met het wekelijkse hardlooprondje! Het nieuwe doel is om de afstand uit te breiden en met een nieuwe hardloopwedstrijd mee te doen, zodat sporten als middel dient om zo veel mogelijk mee te doen met anderen.


Over de schrijver
Trainer en leefstijl coach voor mensen met een verstandelijke beperking.Iedereen moet de mogelijkheid hebben tot sport en beweging op eigen niveau. Ook de doelgroepen waarvoor dit minder vanzelfsprekend is, zoals mensen met een verstandelijke beperking en/of autisme. Daarbij is het dan ook belangrijk dat iedereen hierin de juiste begeleiding krijgt.Binnen Thiro Training helpen wij mensen met een verstandelijke beperking en/of autisme om lekker in hun vel te zitten, zelfstandig te worden en zich fitter te voelen. Dit doen wij middels 2 verschillende trajecten, sport als middel en leefstijl begeleiding.Met kleine stappen naar nieuwe succeservaringen!

This is a great way to present your offer!

This area can be filled with some text
Accept this offer now
No opt-in form has been selected