Leefstijlcoaching voor mensen met een beperking

Het ontdekken van de wereld, zelfvertrouwen hebben of blij zijn met jezelf. Soms kan het zijn dat jouw leefstijl ervoor zorgt dat dit niet altijd mogelijk is. Een gezonde leefstijl kan zowel fysiek als sociaal grote voordelen hebben. Kleine stapjes kunnen hierin al voor grote resultaten zorgen. Wij coachen jou naar een gezonde(re) leefstijl met als pijlers: voeding, bewegen en gedrag. Hierbij houden we rekening met jouw doelen, mogelijkheden en situatie.

Wij combineren onze kennis over een voeding, beweging en gedrag met daarnaast de kennis die we hebben over jouw beperking en mogelijkheden zodat we samen kunnen werken aan jouw leefstijldoelen.

Om op een gezond gewicht te zitten en te blijven is enkel een dieet of veel sporten niet voldoende. Het gaat om een integrale aanpak waarbij je de eet, beweeg en leef-behoeftes combineert. Een dieet of veel sporten in korte tijd is een tijdelijke onderbreking van je patroon. Dit is echter geen vast patroon. Bij leefstijl coaching gaat het dan ook om het doorbreken van de patronen en het ontwikkelen van nieuwe patronen. Dit vraagt tijd, kleine stapjes en zeker bij mensen met een verstandelijke beperking; het betrekken van de sociale omgeving.

Wat kan je van ons verwachten?

  • Praktisch leefstijladvies met heldere uitleg
  • Realistische doelen en acties
  • Intensieve coaching en betrokkenheid
  • Samenwerking met jouw woning, werk en/of dagbesteding
  • Overleg met begeleiding, ouders/verwanten en natuurlijk met jou!
Meer informatie? Neem contact op.