Sociaal emotionele vaardigheden

Tijdens de trainingen komen er veel thema’s uit het dagelijks leven aan bod. Denk bijvoorbeeld aan: omgaan met winst en verlies, leren genieten van succeservaringen, het vergroten van jouw zelfvertrouwen, het aangeven van jouw wensen en grenzen. Zo verbeter je jouw sociale en emotionele vaardigheden.

In dit programma combineren wij individuele begeleiding met sportieve werkvormen.

Veel voorkomende methodes

Gedachten, gevoel, gedrag

Onze gedachtes hebben invloed op ons gevoel en ons gevoel heeft weer invloed op ons gedrag. In onze trainingen leren we spelenderwijs onze gedachten, gevoelens en gedrag kennen. We oefenen bijvoorbeeld met het creëren van positieve gedachtes, die een positieve driehoek kunnen bewerkstellingen.

Stop, denk, doe

We doen vaak vóórdat we denken. Wanneer we op de weg lopen en er een auto de bocht om scheurt, springen we direct de stoep op. Dat gaat automatisch op de automatische piloot. Wanneer iemand iets zegt waarmee we het oneens zijn, is het verstandig om eerst te denken vóórdat we doen, anders kan er snel ruzie ontstaan. Even stoppen om na te denken kan je helpen. Tijdens de trainingen kunnen we oefenen met het stoppen, na denken en dan pas doen.

Emotie reguleren

Emoties hebben we allemaal. Ze horen er nou eenmaal bij. Het kan fijn zijn als we dit beter begrijpen. Vaak denken we dat we boos zijn als we ons boos gedragen. Het zou kunnen dat we eigenlijk bang of verdrietig zijn. Tijdens de trainingen is er aandacht voor alle emoties waardoor dat we er beter mee om leren gaan en vaker blij zijn.

Resultaat en plezier gaan hand in hand!

Vragen of meer weten?