Sporten met autisme

Is sporten met autisme mogelijk?

Natuurlijk is sporten met autisme mogelijk! Het is wel zo dat mensen met autisme, ouders of begeleider vaak niet weten waar ze moeten beginnen. Thiro Training biedt unieke sportprogramma’s aan voor mensen met autisme. Onze sportprogramma’s op maat sluiten uniek aan op wat jij zoekt! Plan vandaag nog een gratis kennismaking in en begin met sporten met autisme.

Sporten met autisme voor iedereen!

Mensen met autisme willen net zo graag sporten als anderen. Toch is sporten voor hen vaak niet vanzelfsprekend, en al helemaal niet bij een reguliere sportvereniging. Maar een paar aanpassingen kunnen vaak al een wereld van verschil maken. Sporten is voor iedereen goed maar misschien ligt het voor jou wat moeilijk. Sommige mensen hebben een extra steuntje in de rug nodig en daar zorgt het team van Thiro Training voor. Wij maken sporten met autisme toegankelijk en bereikbaar voor iedereen.


Wat betekent autisme in de sport?

Autisme is een aangeboren ontwikkelingsstoornis, die gekenmerkt wordt door een verstoorde prikkelverwerking. Mensen met autisme verwerken de informatie die via de zintuigen binnenkomt op een andere manier. Zij nemen losse details waar uit de wereld om hen heen en hebben er moeite mee om op basis van die details tot een betekenisvol geheel te komen.

Dit alles is aan de buitenkant niet zichtbaar. De ernst van de problemen die autisme oplevert, verschilt bovendien sterk van persoon tot persoon. Dat maakt het omschrijven van de doelgroep niet eenvoudig. Toch komen mensen met autisme bij het sporten vaak dezelfde struikelblokken tegen. Complexe situaties met veel prikkels of plotselinge veranderingen zijn bijvoorbeeld lastig voor hen. De interactie met anderen vraagt regelmatig om ondersteuning. Vooral het omgaan met competitie en verlies levert gauw frustratie op. Verwachtingen over het tempo en de prestaties moeten soms bijgesteld worden. Op sommige gebieden kunnen mensen met autisme juist uitblinken. Discipline, doorzettings-vermogen, eerlijkheid en het nakomen van afspraken zijn meestal geen probleem. Autisme zegt ook niets over intelligentie. Sommige mensen zijn cognitief juist erg sterk (NOC NSF, 2012).

Sport en leefstijlcoaching ontwikkeld voor mensen met autisme

Onze sportprogramma’s en leefstijlcoaching zijn speciaal ontwikkeld voor mensen met autisme, want wij geloven dat iedereen de mogelijkheid moet hebben om te bewegen, te sporten en gezond te eten. Thiro Training is hierin gespecialiseerd. Wij hebben de afgelopen 3 jaren al meer dan 200 mensen begeleid en wij geloven dat resultaat en plezier hand in hand gaan! Onze programma’s kunnen individueel gevolgd worden maar zijn ook geschikt voor groepen.

Samenwerking met de omgeving

Indien nodig, werken wij intensief samen met ouders/verzorgers en zorgprofessionals. Als je gaat sporten met autisme zul je merken dat er dingen gaan veranderen. Je zult je fitter gaan voelen, zelfstandiger worden en lekkerder in je vel zitten. Wij gaan niet over één nacht ijs en we willen je eerst goed leren kennen. We kijken wat er bij jou past en maken een persoonlijk plan. Bovenaan staat dat je vooral plezier moet hebben in de sport van jouw keuze! Om deze resultaten te borgen, kan een samenwerking met de omgeving nodig zijn, zodat het resultaat ook de 10 jaar daarna wordt vastgehouden.

Waarom zou je bij ons komen sporten?

Wij bieden een unieke oplossing op maat. Wij helpen iedereen om zijn of haar persoonlijke top te laten bereiken. Zo hebben wij oog voor jouw krachten en ontwikkelingsmogelijkheden.

Wij zijn er niet alleen voor het sporten. Wij zijn een intensief en actieve samenwerking binnen het systeem en netwerk om je heen. Zo bundelen we onze krachten, om de impact van onze sportprogramma’s maximaal te maken.

Alle mogelijke drempels die jij kunt ervaren met sporten, zullen wij voor je wegnemen. Zo kun jij je maximaal richten op het sporten en ontwikkeling!

Zet de eerste stap!

Als jij of je begeleider vragen heeft over sporten met autisme dan kunt je altijd via het contactformulier op deze website of per mail contact met ons opnemen. Je kunt al veel informatie op deze website lezen maar misschien heb je nog vragen over de financiering, de locatie of de duur van het traject. Je kunt ook altijd een kennismakingsgesprek inplannen. Is het jouw droom om lid te worden van een sportclub bij jou in de buurt? Ook daarin begeleiden wij jou. Thiro Training wil graag dat jij met een lach op je gezicht actief in het leven staat.

Plan een gratis kennismaking in en ontdek of sporten bij Thiro Training ook iets voor jou is!

Nina
Door

Nina

op 13 Oct 2023

Kan dit ook in regio Emmen bijvoorbeeld?

Thiro van Zijl
Door

Thiro van Zijl

op 16 Oct 2023

Goedemiddag Nina,Bedoel je eemnes bij Hilversum in de buurt? Want ja, dat kan. Dat is ook een regio waar we werken. Wat voor sport zou je graag willen doen en hoe kunnen we je helpen?

Angelique
Door

Angelique

op 21 Mar 2024

Kan dit ook in Zutphen

Reactie plaatsen