Sporten met een verstandelijke beperking

Sporten met een verstandelijke beperking, waar moet ik op letten?

Dat sport gezond is weten we allemaal, maar sporten met een verstandelijke beperking is niet vanzelfsprekend. Thiro Training heeft als missie om sport voor mensen met een verstandelijke beperking en/of autisme mogelijk te maken. Wij hebben hiervoor speciale sportprogramma’s ontwikkeld. Wij zorgen ervoor dat je met plezier sport en ook resultaat ziet. Onze trainers hebben een enorme passie voor sport en door hun persoonlijke benadering en grote geduld begeleiden ze jou stap voor stap naar je persoonlijke top. Voor de trainingen komen zij naar jou toe. Ze hebben veel kennis van sport, voeding en bewegen. Met op maat gemaakte sportprogramma’s van Thiro Training verbetert je conditie, ontwikkel je meer kracht, kun je je ontspannen of je werkt naar een bepaald doel zoals een duurloop van 10 km. Wij bieden de volgende sporten aan: fitness, bootcamp, boksen, hardlopen, wielrennen, tennis, basketbal, voetbal, sport en spel en zwemmen. Sporten met een verstandelijke beperking moet vooral leuk zijn en de kwaliteit van je leven verhogen. In combinatie met een leefstijlprogramma ben je echt goed bezig!

Sporten met een verstandelijke beperking in groepsverband

Wij bieden een unieke persoonlijke oplossing voor sporten met een verstandelijke beperking. Door te sporten word je niet alleen sterker en leniger, maar je sociaal emotionele vaardigheden zullen ook groter worden. Je krijgt meer zelfvertrouwen, je wordt weerbaarder en je kunt je wensen en grenzen beter aangeven. Ook leer je beter met je emoties om te gaan zodat je vaker blij zult zijn. Onze sport- en leefstijlprogramma’s kunnen individueel gevolgd worden maar ook groepen van zorginstelling kunnen hier gebruik van maken. Wij werken altijd samen met ouders/verzorgers en de zorgprofessionals. Met een leefstijlbeleid dat wij speciaal voor organisaties ontwikkelen kan de gezondheid en het welzijn van de cliënten enorm vooruit gaan. In de toekomst hopen wij een verandering teweeg te brengen in de zorg- welzijn- en sportsector. Gemeenten, welzijnsinstellingen weten ons steeds beter te vinden. Wij zijn innovatief als het gaat om sporten met een verstandelijke beperking!

Zet de stap naar lokale sportclubs!

Misschien wil je graag bij een reguliere sportclub in de buurt aansluiten? Ook daarbij krijg je van ons begeleiding. We gaan kijken welke sport er het beste bij je past en dan gaan we aan de slag. Met sportieve werkvormen, waarbij we zowel je fysieke als je sociaal emotionele vaardigheden verbeteren, maken wij de stap naar de sportclub makkelijker. Als er bij het kennismakingsgesprek met de club een match is dan kun je lid worden. De eerste tijd gaan wij met je mee naar de training om de stap zo makkelijk mogelijk te maken. Wij hopen dat jij met veel plezier zult sporten!

Reactie plaatsen