Begeleiden naar een sportclub

Sporten bij een reguliere sportclub is niet voor iedereen vanzelfsprekend. 35% van de mensen met een verstandelijke beperking sport minstens één keer per week. Voor mensen zonder beperking is dit 60%.

Word lid van de sportclub in de buurt

Wij hebben een programma ontwikkeld waarmee we mensen met een licht verstandelijke beperking en/of autisme begeleiden om lid te worden van de sportclub in de buurt.

Kennismakingsfase

Eerst leren we elkaar beter kennen. We onderzoeken welke sport de deelnemer graag wil doen. Daarna gaan we in samenwerking met Uniek Sporten onderzoeken wat daarvoor allemaal mogelijk is in de buurt. De deelnemer kiest de sport en de club. En dan gaan we aan de slag.

Werkfase

Met sportieve werkvormen waarbij we zowel de fysieke vaardigheden als de sociaal-emotionsociaal-emotionele vaardigheden verbeteren, wordt de stap naar de sportclub makkelijker.

We gaan samen naar de sportclub voor een kennismakingsgesprek. Tijdens dat gesprek willen we inzicht krijgen in de training en de mogelijkheden vanuit de trainer en de sportclub. Als dit allemaal aansluit bij de wensen en vaardigheden van onze deelnemer, dan is er een match en gaan we de laatste stappen zetten om lid te worden bij de sportclub.

Onderhoudsfase

De eerste paar keer gaan we samen naar de training. We doen mee, omdat we deze stap zo makkelijk mogelijke willen maken. We hopen dat het een succeservaring wordt en dat de deelnemer graag bij de sportclub gaat sporten.

Droom jij ook van sporten bij een sportclub?

Resultaat en plezier gaan hand in hand!

Vragen of meer weten?