Aangepast sporten

Aangepast sporten

Aangepast sporten bij Thiro Training

Wil je wel sporten maar weet je niet goed hoe je moet beginnen? Wil je een sport en beweegprogramma dat op jouw niveau wordt aangepast en vooral heel leuk is om te doen? Dan ben je voor aangepast sporten bij Thiro Training aan het juiste adres. Wij geven training en coaching aan mensen met een verstandelijke beperking, autisme en/of gedragsproblemen. Het kan lastig zijn om een passend sportaanbod te vinden voor mensen met een beperking. Vaak zijn er drempels die alleen maar frustreren waardoor sporten een opgave wordt in plaats van iets leuks. Wij willen die drempels wegnemen. Wij helpen jou met persoonlijke en positieve coaching jouw doelen te behalen. En die doelen hoeven niet puur sportief te zijn maar kunnen ook liggen op sociaal gebied. Bijvoorbeeld het vergroten van je zelfvertrouwen  en ontspanning. Wij ondersteunen volledig met aangepast sporten.

Aangepast sporten


Individueel of in een groep sporten

Wij stellen een persoonlijk plan op en gaan samen met jou werken aan het behalen van jouw doelen. Dit doen wij in kleine stapjes. Zo geven wij geen trainingen zonder een high five want wij vinden contact, complimentjes en plezier erg belangrijk. Naast individuele trainingen kunnen wij ook groepstrainingen organiseren. Dit is bijvoorbeeld leuk wanneer je met dezelfde bewoners of klasgenoten die je al kent, wilt sporten.

Waar geven jullie training?

Onze trainingen vinden plaats op een locatie naar keus in de regio’s Amsterdam, Hilversum, Amersfoort, Utrecht, Den Bosch, Tilburg, Nijmegen en Eindhoven. Wij bieden verschillende aangepast sporten zoals bootcamp, fitness, zwemmen, hardlopen, boksen, fietsen, of sport & spel. Voor de trainingen kunnen we naar jou toe komen. 

Aangepast sporten voor iedereen

Sporten is gezond, maar niet iedereen heeft de mogelijkheid om te sporten. Mensen met een verstandelijke beperking en/of autisme blijken veel minder te sporten dan mensen zonder beperking. Daar wil Thiro Training verandering in brengen. Wij zijn specialist in sport als middel voor mensen met een verstandelijke beperking en/of autisme. Onze missie is om iedereen zijn persoonlijke top te laten bereiken. Met aangepast sporten is dat mogelijk! Thiro Training biedt op maat gemaakte programma's om onder andere je conditie te verbeteren, meer kracht te ontwikkelen, te ontspannen of naar een bepaald doel toe te werken zoals een 10 km loop. Je moet het vooral leuk vinden om te sporten. Het gaat bij ons niet alleen om het resultaat maar ook om het plezier! Aangepast sporten verhoogt de kwaliteit van leven van mensen met een verstandelijke beperking en/of autisme.

Aangepast sporten vergroot sociaal emotionele vaardigheden

Niet alleen je fysieke vaardigheden worden met aangepast sporten groter, maar ook je sociaal emotionele vaardigheden zullen toenemen. Je wordt weerbaarder, krijgt meer zelfvertrouwen en je kunt beter je wensen en grenzen aangeven. Onze trainers hebben veel kennis van sport, voeding, beweging en gedragsverandering en zij zijn gedreven om samen met jou aan de slag te gaan. Met kleine stappen is groot resultaat te bereiken. Een sport- en leefstijlprogramma kan individueel gevolgd worden maar ook groepen van zorginstellingen geven wij trainingen

In samenwerking met ouders en begeleiders

Wij werken samen met ouders en begeleiders om een optimaal resultaat te halen en daarna de resultaten te borgen. Voor de toekomst willen we een verandering teweeg brengen in de zorg- welzijn- en sportsector, waarbij sport als middel wordt ingezet om doelen te behalen. De kernwaardes van ons zijn professioneel, persoonlijk en plezier. Vanuit deze combinatie denken wij maximaal impact te hebben op de gezondheid van mensen met een verstandelijke beperking en/of autisme. Aangepast sporten is daar een onderdeel van. 

Lid worden van een sportclub?

Daar gaan we samen met jou naar toe werken. We begeleiden je met kleine stapjes naar een sportclub. Dit doen we in drie fases: kennismakingsfase, werkfase en onderhoudsfases. We leren de vaardigheden aan en hebben daarnaast contact met de trainers van de sportvereniging.  

Reactie plaatsen