Sport voor kinderen met autisme

Wat is een geschikte sport voor kinderen met autisme?

Wil jij graag sporten? Of wil je je kind laten sporten, maar weet je niet waar je moet beginnen? Lijkt het alsof het autisme van jouw kind het sporten in de weg staat? Thiro Training biedt de oplossing en is gespecialiseerd in sport als middel. Wij helpen met het sporten voor kinderen met autisme. Benieuwd hoe we dit doen? Plan vandaag nog een gratis kennismaking in en start direct met het sporten voor kinderen met autisme!

Er zijn verschillende sporten die geschikt zijn voor kinderen met autisme. Een voorbeeld is kickboksen. Dit is een sport waarbij je in een groep sport, maar ook individueel bezig bent. Dat is totaal anders dan voetbal, waarbij je moet samenwerken, contact maken en fysieke duels hebt. Daarom is het per kind afhankelijk welke sport wel en welke sport niet geschikt is.

Herken je dit?

Sporten is gezond, dat weten wij allemaal. Maar soms lukt het niet. Soms staat ons iets in de weg om een goede aansluiting te vinden bij een sportclub, of lukt het niet om kinderen weg te krijgen van de bank. Voor kinderen met autisme is het erg lastig om een juiste aansluiting te krijgen met sport. Door individuele programma's maken wij sporten toegankelijk voor kinderen met autisme. Wij helpen de kinderen hun persoonlijke doelen te behalen. Wij helpen om samen de persoonlijke top te bereiken. Sport is tenslotte het middel om je te ontwikkelen. Fysiek, maar ook sociaal!


Hoe zou het voor jou zijn als...

✓Je kunt sporten op je eigen niveau

✓Je sport als middel in zet om je te ontwikkelen

✓Je jouw persoonlijke top kunt bereiken

✓Je fit en sterk wordt

✓ Je zelfvertrouwen hebt

✓ Je met plezier door het leven gaat

Waarom zou je bij ons komen sporten?

Wij laten iedereen zijn persoonlijke top bereiken. Met een dosis enthousiasme, passie en geduld helpen wij kinderen met autisme om iedereen hun persoonlijke top te laten bereiken.

In het gehele traject werken wij intensief samen met de ouders, verzorgers en begeleiders van de zorginstelling. Op deze manier kunnen we onze krachten bundelen, om de impact en resultaten van onze programma’s zo optimaal mogelijk te maken.

Alles wat kinderen met autisme als een drempel kunnen ervaren, halen wij weg. Zo komen wij bijvoorbeeld naar jullie toe. Zo kan iedereen sporten in hun eigen erkende en veilige omgeving.

Sport voor kinderen met autisme

Dit vinden wij belangrijk:

1. Plezier beleven

Sporten doen we niet alleen voor het afvallen, voor het plezier of de fysieke verbeteringen. Sporten is ook gewoon leuk! Wij maken van het sporten een plezierig uitje!

2. Contact met jou en jouw omgeving

Naast onze unieke programma’s, houden we ook veel contact met jou en jouw omgeving. Op deze mnier hoef je niets alleen te doen en gaan we samen naar jouw persoonlijke top.

3. Succeservaringen op doen

Elk kleine stapje is een succeservaring. Samen werken we in het programma aan nieuwe vaardigheden, op deze manier kun je dus ook nieuw gedrag aanleren.

Sporten voor kinderen met autisme, hoe werkt het?

Het moet voor iedereen mogelijk zijn om te sporten, dat is de ambitie van Thiro Training. Wij maken sporten voor kinderen met autisme mogelijk. Sporten is gezond en daarom bieden wij op maat gemaakte sportprogramma’s aan. Je kunt kiezen uit de volgende sporten: fitness, bootcamp, boksen, hardlopen, wielrennen of sport en spel. Onze trainers hebben een enorme passie om jou je persoonlijke top te laten bereiken. Sporten voor kinderen met autisme vergroot de fysieke vaardigheden; je conditie verbetert, je wordt sterker en je kunt heerlijk ontspannen. Heb je altijd al een sportief doel willen bereiken zoals een 10 km loop? Wij gaan jou hierin begeleiden met een persoonlijke benadering en met groot geduld. Ook met kleine stapjes is groot resultaat te behalen. Het gaat bij ons niet alleen om het resultaat maar ook om het plezier! Sporten voor kinderen met autisme moet vooral leuk zijn.

Sporten voor kinderen met autisme vergroot sociaal emotionele vaardigheden

Tijdens de trainingen komen er veel thema’s uit het dagelijks leven aan bod zoals omgaan met winst en verlies en het leren genieten van succes. Deze ervaringen zullen de weerbaarheid en zelfvertrouwen vergroten en kinderen met autisme zullen beter hun wensen en grenzen aan kunnen geven. We oefenen ook met het maken van positieve gedachtes, het omgaan met emoties en we leren om eerst na te denken voordat je iets dóet. Onze trainers hebben veel kennis van sport, voeding en bewegen. Sporten en een gezonde leefstijl versterken elkaar en je zult gezonder worden. Een sport- en leefstijlprogramma kan individueel gevolgd worden, maar ze zijn ook geschikt voor groepen van zorginstellingen.

Sporten voor kinderen met autisme: ook thuis mogelijk

Wil je het liefste thuis sporten in je vertrouwde omgeving? Sporten voor kinderen met autisme is ook thuis mogelijk met workout video’s. Dit zijn video’s voor beginners die ongeveer 10 à 15 minuten duren. Zo kun je gewoon in je eigen woonkamer aan de slag.

Of lid worden van een sportvereniging?

Zou je graag lid willen worden van een reguliere sportclub? Ook daarbij kunnen wij jou begeleiden. We zoeken uit welke sport het beste bij jou past en en met sportieve werkvormen gaan wij jou helpen om lid te kunnen worden. Wij maken de stap naar een sportclub makkelijker en ondersteunen in dit proces.

Reactie plaatsen