Havermout

Ontdek hoe je met ons eenvoudige en snelle havermoutrecept een heerlijke en voedzame start van de dag maakt! Perfect voor ontbijt, deze warme kom havermout combineert de zoetheid van appel en rozijnen met een vleugje kaneel, klaar in minder dan 15 minuten. Eenvoudig, lekker, en helemaal aan te passen naar jouw smaak!


Type gerecht: ontbijt

Bereidingstijd: minder dan 15 minuten

Ingrediënten

Benodigdheden

30 gram havermout

200 mililiter halfvolle melk

1 Halve appel

1 eetlepel rozijnen

1 theelepel kaneel

1 Steelpan

1 Spatel

1 Eetlepel 

1 Schaaltje

1 Schilmes

1 Snijplank

 

 

De bereiding:

De volgende stappen moet je uitvoeren om het gerecht te maken.

Voorbereiden en snijden

Stap 1

Zorg dat je alle ingrediënten en keukenspullen klaar hebt liggen.  

Stap 2

Was de rozijnen en leg ze apart

Stap 3

Snijd de halve appel in blokjes en leg deze apart.

 

 

Koken

Stap 4

Schenk de melk in de pan, doe hierbij de haverhout, rozijnen en de appel

Stap 5

Breng het aan de kook

Stap 6

Kook de havermout op laag vuur in 4 minuten gaar. Roer regelmatig door met de spatel.

 

 

Gerecht samenstellen

Stap 7

Doe de havermout in een kom en verdeel de kaneel er overheen.

 

 

Variaties:

Optie 1

Voeg meer fruit toe naar eigen keuze

Optie 2

Gebruik in plaats van kaneel, speculaas kruiden