Bananenpannenkoeken

Ontdek hoe je met ons eenvoudige en snelle bananenpannenkoekenrecept een heerlijke en voedzame start van de dag maakt! Perfect voor ontbijt, deze luchtige pannenkoeken! Klaar in minder dan 15 minuten. Eenvoudig, lekker, en helemaal aan te passen naar jouw smaak! 

 

Type gerecht: Ontbijt 

Bereidingstijd: minder dan 15 minuten 

 

Ingrediënten 

Benodigdheden 

2 bananen   

3 eetlepels havermout   

2 eieren   

1 eetlepel olijfolie 

1 Blender  

1 Snijplank  

1 Snijmes  

1 Koekenpan  

1 Spatel 

 

 

De bereiding: 

De volgende stappen moet je uitvoeren om het gerecht te maken. 

Voorbereiden en snijden 

Stap 1 

Zorg dat je alle ingrediënten en keukenspullen klaar hebt liggen.   

Stap 2 

Schil de bananen en snijd deze in plakjes 

Stap 3 

Stap 4 

Stap 5 

Doe de plakjes banaan in de blender 

Voeg de eieren en eetlepels havermout toe aan de blender 

Blend het geheel tot een vloeibaar beslag 

 

 

Koken 

Stap 6 

Warm de koekenpan op met de olijfolie 

Stap 7 

Doe voor 3 kleine bananenpannenkoekjes het beslag in de pan.  

Stap 8 

 

Stap 9 

Bak de pannenkoekjes tot ze gaar zijn, draai ze om als de pannenkoekjes droog zijn 

Herhaal de stappen onder het kopje koken opnieuw voor de laatste 3 pannenkoekjes 

 

 

Gerecht samenstellen 

Stap 7 

Leg de bananenpannenkoekjes op het bord, en smakelijk eten.  

 

 

Variaties: 

Optie 1 

Voeg een theelepel kaneel toe aan het beslag voor extra smaak 

Optie 2 

Bestrooi de bananenpannenkoekjes met vers fruit, zoals aardbeien, bosbessen of banaan.