Verwen jezelf met deze heerlijke romige spinaziepasta! Met verse spinazie, knapperige paprika en een smeuïge kruidenkaassaus is dit gerecht een echte smaakexplosie. Binnen 30 minuten tover je een voedzame en kleurrijke maaltijd op tafel die perfect is voor elke dag van de week.
Type gerecht: Avondeten
Bereidingstijd: minder dan 30 minuten
Ingrediënten | Benodigdheden |
200 gram spinazie 1 sjalotje 1 teen knoflook 50 gram light kruidenkaas 75 gram volkorenpasta Halve paprika 1 tomaat | 1 Snijplank 1 Snijmes 1 Kookpan met deksel 1 Koekenpan 1 Vergiet 1 Spatel om mee te roeren 1 Knoflookpers (optioneel) |
De bereiding:
De volgende stappen moet je uitvoeren om het gerecht te maken.
Voorbereiden en snijden
Stap 1 | Zorg dat je alle ingrediënten en keukenspullen klaar hebt liggen. |
Stap 2 | Haal de schil van de sjalot en snijd de sjalot vervolgens in blokjes. |
Stap 3 Stap 4 | Haal de schil van de teen knoflook af en snijd in kleine stukjes. Snijd de paprika en tomaat in blokjes. |
Koken
Stap 5 | Vul de kookpan met water en breng het water aan de kook. Doe de volkorenpasta in de pan en kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Giet de pasta af in de vergiet en doe de pasta terug in de pan. |
Stap 6 | Voeg de kruidenkaas toe aan de pasta. Roer de pasta en kruidenkaas goed door elkaar. Doe de deksel op de pan en laat het even staan. |
Stap 7
Stap 8 | Warm olijfolie op in de pan. Doe de sjalot, knoflook, paprika en tomaat in de pan en bak 2-3 minuten. Roer alles goed door met een spatel. Voeg een handje spinazie toe en blijf goed roeren tot de spinazie kleiner wordt. Doe er vervolgens nog een handje bij en herhaal dit tot de spinazie op is. |
Gerecht samenstellen
Stap 9 | Voeg de pasta met kruidenkaas toe aan het geheel in de pan. Roer het geheel goed door elkaar en schep op. |
Variaties:
Optie 1 | Voeg extra groenten toe, zoals courgette of champignons. |
Optie 2 | Liever met vlees? Voeg kipfiletstukjes of gehakt toe! |