Afvallen met een verstandelijke beperking

Afvallen met een verstandelijke beperking

Afvallen met een verstandelijke beperking

Wil jij afvallen met een verstandelijke beperking? Weet je niet waar je moet beginnen of lukt het niet? Je kan zeker afvallen! Wij hebben de afgelopen jaren meer dan 50 mensen begeleidt naar een gezonder gewicht. Sommige vallen 50 kilo af en anderen 5 kilo. Dit is afhankelijk van jouw doel.

Hoe val je af?

Om gezond af te vallen en op gewicht te blijven verbeter je jouw leefstijl. Dat betekent: gezonde voeding en voldoende beweging. Wij zeggen ook wel: iets meer fruit en groenten. Iets minder suikers en verzadigde vetten. En iets minder stil zitten en iets meer bewegen.

Maar dat lukt natuurlijk niet 1, 2, 3.... Je leefstijl verbeteren kan best lastig zijn. Mensen met een verstandelijke beperking die willen afvallen zeggen vaak:

  • Je mist de energie
  • Je hebt geen structuur en ritme
  • Je kan niet van de ongezonde snacks afblijven zoals chips en chocola
  • Je vindt het lastig om zelf te koken en maakt daardoor een makkelijke maaltijd klaar
  • Het lukt je niet om gezond te eten en voldoende te bewegen.

Gelukkig kan het ook anders! Afvallen met een verstandelijke beperking is zeker mogelijk. Wil jij:

  • Energie hebben en je fit voelen
  • Ritme en structuur hebben
  • Zelf koken
  • Zelfstandig zijn en voor jezelf zorgen
  • Meer bewegen of sporten

Kleine stapjes, grote resultaten

Afvallen met een verstandelijke beperking kan door aandacht te besteden aan de de pijlers bewegen en voeding. Dit doen wij door het eenvoudig en leuk te houden. Geen strikte diëten maar kleine aanpassingen aan het voedingspatroon waar toch grote resultaten mee te behalen zijn. Geen intensieve sportactiviteiten waarbij iemand niet kan meekomen en afhaakt maar juist activiteiten die zijn afgestemd op jouw niveau. Vooraf stellen wij realistische doelen die wij in kleine stapjes met jou weten te bereiken. Elk stapje wordt gevierd zodat het zelfvertrouwen en de motivatie groeien om de volgende stap te zetten.


Hoe doen jullie dat dan?

Wie anders dan de deelnemers die jou voor gingen kunnen dat vertellen? Henk zegt namelijk het volgende:

De trainers van Thiro Training helpen mij met gezonde boodschappen, koken, sporten en bewegen. Ik mountanbike 1x per week en ik fiets iedere dag naar mijn werk. Met Strava volgen de trainers van Thiro Training mij.

Simone zegt het volgende:

Ik zette eerst maar 2000 stappen per dag. Toen ben ik gaan wandelen, eerst kleine stukjes en steeds groter. Op geven moment zette ik 12000 stappen per dag. Hierdoor ben ik 25 kilo afgevallen. Thiro heeft mij geholpen om deze stapjes te zetten. Ik had eerst weinig zelfvertrouwen, was lui en was ook niet blij met mijn leven. Doordat ik meer ben gaan bewegen vergrote mijn zelfvertrouwen. Ik was blij met hoe ik eruit zag! Ik heb daardoor de stap durven zetten om weer te gaan daten en nu heb ik een vriendje.

Wij hebben de afgelopen jaren meer dan 50 mensen met een (licht) verstandelijke beperking begeleidt naar afvallen. Resultaat halen we doordat we het leuk en persoonlijk maken. Daarnaast zijn we opgeleid tot leefstijlcoach voor mensen met een verstandelijke beperking. En we werken samen met de omgeving, zodat het resultaat ook op de lange termijn geborgd wordt.

Enthousiast? Zullen we dan kennismaken?

Tijdens een persoonlijke kennismaking met oprichter Thiro van Zijl leer je hem en zijn bedrijf kennen. En jij kan al jouw vragen stellen. Wij vertellen ons verhaal, zodat je een goed beeld hebt hoe we jou kunnen helpen. Daarnaast leren wij jou kennen, zodat we jouw wensen, mogelijkheden en doelen duidelijk hebben.

In drie stappen helpen we je verder na het kennismakingsgesprek:

Stap 1: we maken een persoonlijk plan

Stap 2: we regelen de financiering

Stap 3: we gaan aan de slag!

Vraag kennismaking aan


Reactie plaatsen