De gecombineerde leefstijlinterventie (GLI)

Een (gratis) groepsinterventie van 2 jaar om jouw leefstijl te verbeteren

De GLI speciaal voor mensen met een licht verstandelijke beperking en/of zwakbegaafdheid

Vanaf januari 2023 is het mogelijk om in een paar regio's mee te doen aan de GLI. Dit is een groepsprogramma dat volledig vergoed wordt door de zorgverzekeraar. Het doel is dat je gezonder en fitter gaat leven. Er bestaan verschillende leefstijlinterventies, elk met een eigen aanpak. In deze GLI gaat het om leren hoe je gezonder kunt leven en meer kunt bewegen, samen met buurtgenoten.

Dit doen we in samenwerking met zorginstellingen, zorggroepen, eerste lijn, buurtsportcoaches en het sociaal domein. 

Wil je dit?

  • Meer bewegen en/of sporten
  • Meer energie hebben en je fitter voelen
  • Andere mensen ontmoeten
  • Afvallen en/of op conditie komen;
  • Een gezonde leefstijl vol leren houden

Het programma

1. We leren elkaar kennen tijdens een intake

Je krijgt uitleg over het programma en jekunt vragen stellen.We luisteren naar jouw wensen en mogelijkheden. We bepalen het begin niveau rondom voeding en beweging. We kijken samen of het programma bij je past. Je vertelt waar je graag aan zou willen werken. Wil je afvallen, wil je je zich fitter voelen, minder snel moe zijn als u de trap op loopt of misschien kunnen fietsen? Samen maken we een plan voor het komende jaar. 

2. Basis cursus bewegen

Je ontmoet mensen die ook graag fitter willen worden. Je gaat 2x per week samen sporten met de groep en met de trainer. In de cursus maak je kennis met verschillende sporten in de wijk. We helpen je om een sportclub of beweegclub te vinden bij jou in de buurt of je gaat verder sporten bij Thiro Training. Belangrijk is het dit een sport is die je leuk vindt, wat je kan betalen en ook wilt blijven doen.  Zo kunt u het bewegen ook volhouden na de cursus.

3. Basis cursus voeding

We bepalen het begin niveau rondom voeding en beweging. Dit doen we met een weekschema rondom voeding. We gaan boodschappen doen, koken en eten en we gaan een wandeling maken. Ook leggen we jou de energiebalans uit en leren we jou de eerste stappen naar een gezondere leefstijl. 

4. Groepsbijeenkomsten

Je komt na de basiscursus nog 8 keer met je eigen groep bij elkaar. De trainer begeleidt je in het volhouden van het gezonder eten en bewegen. Samen zoeken jullie naar oplossingen bij problemen waar je tegenaan loopt gedurende dit jaar. We gaan aan de slag en de eerste doelen worden gehaald. Dat noemen we 'succeservaringen'. We stellen doelen voor de lange termijn en voor de korte termijn. We maken de stapjes klein, zodat je steeds een succeservaring hebt en daardoor plezier houdt in het traject. We evalueren indien nodig zodat we kunnen bijsturen. Je gaat ook de eerste resultaten zien. 

5. Individuele begeleiding

We hebben tussen de groepsbijeenkomsten 5x met je persoonlijk contact om je te helpen om uw gezondere leefstijl vol te houden. We bespreken wat goed gaat en wat niet. Soms is het moeilijk om het gezondere eten en bewegen vol te houden. We maken de stapjes klein, zodat je steeds een succeservaring hebt en daardoor plezier houdt in het traject. We evalueren indien nodig zodat we kunnen bijsturen. Je gaat ook de eerste resultaten zien. 

Informatie over de GLI

De successen van onze leefstijlcoaching

"Ik ben van 152 naar 106 kilo gegaan door meer te bewegen en gezondere voeding. Thiro heeft mij geholpen om inzicht te geven in mijn gedachtes, gevoelens en gedrag. Ik heb nu andere patronen en pak het nu verder op met mijn ambulant begeleider"

Wim - Den Bosch

"Mijn gezondheid was vroeger niet goed. Ik had altijd veel rugpijn. Ik at ook slecht, te veel suiker en chocolade. Ik weet nu welke beweging goed is voor mijn rug, voor mijn armen en benen. Ik heb geleerd hoeveel suiker bijvoorbeeld in appelsap zit en nu geef ik dat niet meer aan mijn vriend. Ik ben nu echt sterk en ik weet wat ik moet doen"

Henk

"Ik wilde weer paard rijden en op vakantie. Daarvoor moest ik afvallen en ik wilde meer zelfvertrouwen om op vakantie te gaan. Ik kan nu 5km wandelen, de chips laten liggen en ik eet meer groenten en fruit. Niet iedere week val ik af, maar ik doe mijn best en langzaam kom ik bij mijn doel" 

Chantal - Utrecht 

De stappen om mee te doen

Plan een kennismaking in

Maak kennis met Rhea om te orienteren of de GLI bij jou past. Rhea beantwoord jouw vragen en wil jou ook leren kennen. 

Krijg een verwijzing van de huisarts

U maakt een afspraak bij uw eigen huisarts of praktijkondersteuner. U vraagt of u mag meedoen met de GLI Samen Sportief in Beweging van Thiro Training

Vraag een intake aan

We maken een persoonlijke afspraak met jou op locatie. Dit is een intake waarin we elkaar leren kennen en het programma kan gaan starten. 
Trainer van Thiro Training

Plan hier je kennismaking in!

Tijdens een persoonlijke kennismaking beantwoord Rhea al jouw vragen en denkt ze met jou mee in wat er mogelijk is. Daarnaast leren wij jou kennen, zodat we jouw wensen, mogelijkheden en doelen duidelijk hebben.