Vergoeding


Goede afspraken over de vergoeding zijn belangrijk om met dezelfde verwachtingen en doelgericht te kunnen werken. Daarom maken we (de deelnemer, begeleiders en betrokken zorgorganisaties, verwanten en Thiro Training) vóór de start van een traject afspraken over welke vergoeding er mogelijk is.  


Onze individuele begeleiding/behandeling is gemiddeld 2 tot 4 uur per week. Een traject gericht op de thema’s leefstijl, activatie, meedoen, lid worden en beweging en zorg duurt gemiddeld 1 tot 2 jaar. Trajecten gericht op het thema ‘langdurig sporten’ (enkel vanuit de WLZ) heeft geen vaste looptijd. Klik hier om onze werkwijze te zien. 


De kosten van de begeleiding/behandeling kunnen op verschillende manieren vergoed worden. Dit is afhankelijk van de zorgwet die geldt voor de deelnemer, de woonplaats en welke zorgaanbieders er al betrokken zijn. 

Hieronder staan de mogelijkheden uitgelegd. Ga vooral met ons in gesprek om de mogelijkheden te bespreken. Plan daarvoor via deze link een kennismakingsgesprek in. 



Vergoeding mogelijkheden vanuit WLZ

WLZ-PGB

WLZ-ZIN

Vergoeding vanuit een WLZ-indicatie (zorgkantoor)

Heeft de deelnemer een WLZ-indicatie? Dan is de vergoeding afhankelijk van: 

Of er nog ruimte in de indicatie is, en of de indicatie via PGB (persoonsgebonden budget) of ZIN (zorg in nature) ontvangen wordt.  



PGB

Bij een WLZ-PGB kan de PGB-houder zien of er nog ruimte in de indicatie is. Is er ruimte, dan leggen we samen vast wat de reden van zorg en de doelen zijn en welke zorgactiviteiten we ondernemen. We leggen dit vast in een ondersteuningsplan en zorgovereenkomst. Deze zorgovereenkomst verwerkt de PGB-houder in het PGB-portaal. Thiro Training is een bekende PGB-zorgaanbieder voor de zorgkantoren in onze regio's. Het zorgkantoor verwerkt de aanvraag en beslist over de goedkeuring.

ZIN


Als het om WLZ-ZIN gaat, kan onze zorg worden vergoed via een onder aanneming met de zorgorganisatie die de WLZ-indicatie beheert. Deze zorgorganisatie heeft een ‘rekenmodule’ om te kijken of er nog ruimte is in de indicatie. Als er ruimte is, kan Thiro Training als onderaannemer een stukje van de zorg op zich nemen. Namelijk: de zorg gericht op één van onze zes thema's. Het zorgkantoor betaalt dan de zorgorganisatie uit en wij hebben met de zorgorganisatie een zogenaamde raamovereenkomst afgesloten.  


Wij hebben met een aantal zorginstellingen, verspreid door het land, raamovereenkomsten waarin de onder aanneming al geregeld is. Veel daarvan zijn terug te vinden op onze partnerpagina. Als er al een raamovereenkomst is, ligt de goedkeuring voor onze begeleiding/behandeling vaak bij de begeleider, gedragskundige en/of manager. 


Hebben we nog geen raamovereenkomst, dan gaan we eerst in gesprek met de zorgorganisatie om te kijken wat hierin mogelijk is.  

Benieuwd naar onze partners?


Vergoeding mogelijkheden vanuit de WMO of jeugdwet

PGB

ZIN

Vergoeding vanuit de WMO of jeugdwet (gemeente)

Ook als de deelnemer onder de WMO of jeugdwet valt, is de vergoeding afhankelijk van of de indicatie via PGB (persoonsgebonden budget) of ZIN (zorg in nature) ontvangen wordt of gaat worden. In sommige gemeentes is in dit geval ook een directe maatwerkovereenkomst mogelijk.

PGB

Om een PGB vanuit de WMO of jeugdwet te krijgen, moet de deelnemer en/of de omgeving een aanvraag doen bij de gemeente. Om dit voor te bereiden, vullen we hiervoor samen het PGB-plan van de gemeente en het Thiro Training ondersteuningsplan in. De gemeente kan dan een extra gesprek aanvragen, waarin toegelicht kan worden wat de reden is dat onze begeleiding/behandeling nodig is, welke doelen er zijn en wat de werkwijze is. Wij kunnen bij dit gesprek aanwezig zijn ter ondersteuning.

ZIN


Als het om een ZIN indicatie vanuit de WMO of jeugdwet gaat, kan onze zorg worden vergoed via een onderaanneming met de zorgorganisatie die de WMO- of jeugdwet-indicatie beheert. Deze zorgorganisatie moet hiervoor berekenen of er nog ruimte is in de huidige indicatie. Als er ruimte is, kan Thiro Training als onderaannemer een stukje van de zorg op zich nemen. Namelijk: De zorg gericht op één van onze zes thema's. De gemeente betaalt dan de zorgorganisatie uit en wij hebben met de zorgorganisatie een zogenaamde raamovereenkomst afgesloten. Als er geen ruimte is in de huidige indicatie, maar onze zorg wel nodig is om de doelen van de deelnemer te bereiken, kan de zorgorganisatie een ophoging van de indicatie aanvragen bij de gemeente. De zorgorganisatie vraagt dit gesprek aan. Wij kunnen aanwezig zijn om uitleg te geven. 

Wij hebben met een aantal zorginstellingen, verspreid door het land, raamovereenkomsten waarin de onder aanneming al geregeld is. Veel daarvan zijn terug te vinden op onze partnerpagina. Als er al een raamovereenkomst is, ligt de goedkeuring voor onze begeleiding/behandeling vaak bij de begeleider, gedragskundige en/of manager. 


Hebben we nog geen raamovereenkomst, dan gaan we eerst in gesprek met de zorgorganisatie om te kijken wat hierin mogelijk is.  



Maatwerkovereenkomst

In bijzondere gevallen geeft de gemeente een maatwerkovereenkomst (of ‘maatwerkvoorziening’) af voor onze zorg. We overleggen dan met de gemeente wat de mogelijkheden zijn.  

(Nog) geen zorgindicatie mogelijk?

Als er voor de deelnemer geen zorgindicatie mogelijk is vanuit de WLZ, WMO of jeugdwet, is het ook mogelijk om onze begeleiding/behandeling zelf te betalen. Bespreek dit met de deelnemersadviseurs tijdens het kennismakingsgesprek.

Meer vragen? Neem contact op!