Kickboksen met een verstandelijke beperking

Kickboksen met een verstandelijke beperking

Wat tof dat je op zoek bent naar meer informatie over kickboksen met een verstandelijke beperking.

Boksen is een sport waarbij jij en je tegenstander stoten uitdelen. Dit hoeft niet per se op elkaar, dat kan ook op stootkussens of een bokszak. Het is een tactische sport waarbij de coördinatie van je voeten, handen en ogen centraal getraind worden. Bekende stoten bij boksen zijn; de directe stoot, de hoek of de opstoot. Voor kickboksen is dit de low kick. Je kunt boksen op verschillende manieren trainen:

- Op de manier zoals je dat ook vast kent van de films; in een ring in een vieze ruikende sportschool. Wel heel leuk!

- In een groepsles waarbij je ook jouw conditie en techniek verbetert.

- Samen met iemand anders, waarbij je ook gaat sparren.

- Op een bokszak thuis of in een sportschool.


Kickboksen met een verstandelijke beperking is een sport waarbij je al jouw energie gebruikt, maar tegelijk energie krijgt en adrenaline. Je bent dan ook na een training enerzijds heel moe, anderzijds sta je te stuiteren.


Boksen en kickboksen

Wij zetten zowel boksen als kickboksen in tijdens onze programma's. Het verschil is dat je bij kickboksen ook je benen mag gebruiken. Bij boksen is dit niet zo. We beginnen vaak met alleen boksen, omdat dit makkelijk is aan te leren. Daarna kunnen we ook de benen mee gaan gebruiken. Kickboksen met een verstandelijke beperking is dus zeker mogelijk.


Wij vinden het belangrijk dat veiligheid en respect altijd aanwezig zijn tijdens onze (kick)boks lessen. Hier zullen we dan ook samen alert op zijn.Kickboksen voor mensen met een beperking

Doelen waar je door middel van kickboksen aan kan werken zijn onder andere:
– zelfvertrouwen
– agressie regulatie
– conditie verbeteren
– techniek verbeteren
– Plezier!
Uiteraard zijn dit een aantal voorbeelden. Heb jij andere doelen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.  Kickboksen met een verstandelijke beperking is veilig en leuk bij ons.

Hoe kan je kickboksen met een verstandelijke beperking?

Zoals eerder gezegd, zijn de kernwaarden veiligheid en respect altijd aanwezig. Vanuit hier kunnen we werken aan jouw doelen en plezier ervaren. Wij vinden het belangrijk dat jij de trainingen leuk vindt en je hier prettig bij voelt. Wij willen kickboksen mogelijk maken voor iedereen.
Tijdens de trainingen sparren wij niet. Mits jij specifiek aangeeft dat je dit wilt. Sparren betekent dat we elkaar proberen te slaan/raken, met als doel trainen en dus beter worden. Niet met als doel om iemand anders pijn te doen of te laten zien dat je sterker bent. Je kan ook bij ons op een bokszak slaan of samen met een trainer aan de slag.
Voor de eerste paar keer dat je bij ons traint verzorgen wij de materialen, wegens de hygiene is het wel belangrijk dat je na een tijdje zelf handschoenen aanschaft. Hierover kunnen wij jou adviseren of je kan materiaal bij ons kopen.


Michelle
Door

Michelle

op 08 Oct 2021

Haarlem

r.de.leeuw
Door

r.de.leeuw

op 02 Dec 2023

Hallo,weet u waar wij terecht kunnen in de buurt op kick box gebied voor iemand met een beperking in de buurt van bunnik...

Thiro van Zijl
Door

Thiro van Zijl

op 02 Dec 2023

Wat voor beperking heeft de deelnemer? En zoek je individuele begeleiding of in een groep? Je kan ons ook even bellen, dan helpen we je verder.Groetjes, Thiro van Zijl

r.de.leeuw
Door

r.de.leeuw

op 02 Dec 2023

Autistisch Spectrum licht, hij kan meedoen in een groep.Leeftijd net 19 jaar. Wat ik zoek is een plaats zo dicht mogenlijk bij ons dorp bunnik.

r.de.leeuw
Door

r.de.leeuw

op 07 Dec 2023

Is er iets in de buurt zodat hij een keertje kan proeven of het iets is voor hem..?

Thiro van Zijl
Door

Thiro van Zijl

op 07 Dec 2023

Goedemiddag, in Bunnik in groepen helaas niet. Alleen individueel kan dat bij ons.

Reactie plaatsen