Onze werkwijze

Bij Thiro Training geloven we in een aanpak die moet werken in de praktijk. Een aanpak op maat voor mensen met een verstandelijke beperking en/of autisme. Dat betekent dat we aansluiten  

bij de deelnemer, we geven de training op maat en we werken samen met de omgeving. 

Onze werkwijze combineert sport en leefstijlmethodieken die we inzetten in de begeleiding en behandeling. We maken samen een plan met doelen, evalueren tussentijds en gaan praktisch aan de slag via kleine stapjes, plezier en succeservaringen. 


De thema's

Thiro Training werkt met deelnemers aan concrete doelen. Deze doelen zijn geclusterd in zes thema’s.

Leefstijl

Werken aan een gezond gewicht en een blijvende leefstijlverandering.

Meedoen

Weer naar werk, school, dagbesteding of sociale activiteiten

Activering

Aan de slag met motivatie, zelfvertrouwen en mogelijke uitdagingen.

Lid worden

Lid worden van een sportschool/sportvereniging.

Langdurig sporten

Toegankelijke en langdurige sportdeelname.

Bewegen en zorg

Bewegen als brug tussen medische zorg en dagelijks leven.

Het programma: samen naar jouw persoonlijke top

Kennismakingsfase (6–8 weken)

De deelnemer, omgeving en trainer leren elkaar kennen en bouwen aan vertrouwen. Samen bepalen zij de doelen, gaan ze aan de slag en brengen het startpunt in beeld.

Werkfase (3–18 maanden)

De deelnemer gaat praktisch aan de slag. Met kleine stappen werkt de deelnemer aan de doelen. We meten de voortgang, creëren succeservaringen, zorgen dat het leuk is en werken samen met het netwerk.

Stabiliteitsfase (3–6 maanden)

Zijn de doelen behaald? Dan bouwen we de begeleiding af. De deelnemer gaat zelfstandig(er) aan de slag en we zorgen dat de omgeving kan blijven ondersteunen.

Afronding

We sluiten het traject af door een plan te maken voor de toekomst. De deelnemer gaat zelfstandig en met behulp van de omgeving verder.  



Roadmap

Een doel is iets wat bereikt moet worden. Als metafoor gebruiken we hiervoor een berg. Wie aan de voet van de berg staat heeft als doel om de top te bereiken. Bergbeklimmers plaatsen vaak een vlag op de top om te laten zien dat ze hun doel hebben bereikt.

Ook binnen de behandeling en begeleiding die we bieden, worden doelen op deze manier benaderd. Het stellen van een duidelijk doel helpt om gericht stappen te zetten en vooruitgang zichtbaar te maken.

Ambulant of op locatie: wij komen naar de deelnemers toe

Onze trainingen zijn flexibel en vinden plaats daar waar de deelnemer zich het prettigst voelt. Dat kan thuis zijn, buiten in de natuur, of op een sportlocatie. Samen zorgen we voor een vertrouwde, motiverende omgeving die aansluit bij wat de deelnemer nodig heeft. 

Thuis en/of buiten

We starten meestal thuis en vanaf daar gaan we aan de slag. We kunnen dan richting het park, de bossen of een speelveldje.



Sportschool

Voor deelnemers met specifieke sport- of fitnessdoelen is de sportschool een fijne plek met veel mogelijkheden en apparatuur. 



Gymzaal

Ideaal voor groepstrainingen of als deelnemers een veilige binnen locatie nodig hebben.  



Sport-specifieke locaties

Zwemmen, padellen, klimmen of andere beweegvormen? We zetten ook locaties in voor eenmalige of terugkerende activiteiten die passen bij het doel van de deelnemer.


Samenwerken met het netwerk

Blijvende verandering begint niet alleen bij de deelnemer, maar ook bij zijn of haar omgeving. Daarom betrekken we vanaf het begin het netwerk van de deelnemer actief bij onze aanpak. Denk aan verwanten, begeleiders of behandelaren.  

Samen stellen we doelen op, bespreken we de voortgang en zorgen we ervoor dat wat tijdens de trainingen wordt geleerd ook in het dagelijks leven toegepast kan worden. 

In elke fase van het traject (van kennismaking tot afronding) stemmen we regelmatig af. Dit kan informeel via een belletje, mailtje of appje. Maar ook formeel middels evaluaties en evaluatieverslagen. In de afrondingsfase zorgen we voor een goede overdracht, zodat het netwerk de deelnemer kan blijven ondersteunen. 



Meten = weten

Om verandering bij te houden hanteren we het principe “meten = weten”. We brengen samen met de deelnemer in kaart waar hij of zij staat, en blijven gedurende het traject meten wat er verandert. Dit kan zijn door doelen op te stellen en hierop te evalueren, maar ook door vragenlijsten af te nemen omtrent activering, voeding, meedoen, fysieke fitheid, BMI en algemeen welbevinden. 

Wil je meer weten over ons?

Of over de vergoedingen?