Sporten met een handicap

Trainingen op jouw niveau, bij jou in de buurt en deskundige begeleiding

Sporten met handicap
sporten met handicap

Sporten met een handicap

Op zoek naar sporten met een handicap? Heb jij een handicap en wil je graag sporten? Sporten met een handicap is mogelijk bij Thiro Training. Wie bieden verschillende sportprogramma’s aan op jouw niveau. Omdat onze programma’s op maat zijn nemen we veel drempels weg. Zo vinden wij het belangrijk dat onze programma’s voor mensen met een verstandelijke beperking leuk, uitdagend en zonder drempels zijn. Wij bespreken jouw wensen en mogelijkheden uitgebreid tijdens een kennismaking, zodat wij samen een programma samen stellen waar jij je prettig bij voelt.
sporten met handicap

Sporten met een handicap: zonder drempels sporten!

Iedere persoon met een beperking is anders. Daarom bestaat er geen sport die voor iedereen met een handicap geschikt is. Wel zijn bepaalde sporten populair onder mensen met een handicap. Zoals: hardlopen, zwemmen, wielrennen en bootcamp. Op onze pagina sport als middel staan de verschillende mogelijkheden. Kom het een keer ervaren en vraag een gratis proefles of kennismaking aan.

Het lijkt de gewoonste zaak van de wereld om te sporten maar dat geldt niet voor iedereen. Sporten met een handicap is voor veel mensen een grote drempel. Als je een beperking hebt is het lastig om een sport te vinden die bij jou past. Maar het is wel mogelijk! Thiro Training heeft als doel om de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking en/of autisme te verbeteren. Sporten met een handicap is mogelijk als wij met jou aan de slag gaan. Thiro Training is als enige in Nederland gespecialiseerd in leefstijlcoaching en het inzetten van sport als middel voor mensen met een verstandelijke beperking en/of autisme. Iedereen moet de mogelijkheid hebben om te bewegen, te sporten en gezond te eten; daar geloven wij in! Voordat je in beweging komt willen wij jou eerst leren kennen zodat we een persoonlijk plan kunnen maken waarbij we rekening houden met jouw wensen en mogelijkheden. Onze trainers geloven in een persoonlijke benadering. Ook met kleine stapjes kun je een groot resultaat bereiken! Maar voorop staat dat het leuk is om bezig te zijn en dat je je ontspant en plezier hebt.

De doelen

In 2015 zijn we gestart met het aanbieden van sporten voor mensen met een verstandelijke handicap. Sport voor gehandicapten is leuk en mooi! Helaas ervaren we nog te vaak drempels, zoals reistijd en onvoldoende aanbod. Wij proberen deze drempels weg te nemen. Doelen waar we aan kunnen werken zijn:

  • Conditie verbeteren
  • Plezier en ontspanning
  • Vergroten van het zelfvertrouwen 
  • Verbeteren van vaardigheden
  • Afvallen


Bovenstaande zijn voorbeelden van doelen waar we aan kunnen werken. Wij zijn vooral benieuwd naar jouw doelen, wensen en mogelijkheden. Vraag daarom een gratis kennismaking aan.

Sporten met handicap: het kan zelfs thuis

Sporten bij jou thuis? Zin om thuis te gaan sporten met onze video’s? De video’s zijn vooral voor startende sporters die thuis aan de slag willen met leuke oefeningen. De workouts duren ongeveer 10 a 15 minuten en zijn gewoon in je woonkamer te doen. Veel plezier.

Ons team 

Ons team bestaat uit deskundige trainers en leefstijlcoaches met veel kennis van sport, bewegen en leefstijl en veel ervaring. De afgelopen 5 jaar hebben wij meer dan 200 mensen begeleid. Bij Thiro Training wordt sporten met een handicap een positieve ervaring. Je zult sociale contacten opdoen, meer zelfvertrouwen krijgen, weerbaarder worden en je fitter voelen. Onze sportprogramma’s kunnen individueel gevolgd worden maar ook in groepen. Wij werken altijd intensief samen met ouder/verzorgers en zorgprofessionals. Als je in beweging komt dan gaat er wat gebeuren. Je gaat de eerste succeservaring opdoen en je zult meer stapjes gaan zetten.

Enthousiast? Laten we dan eens kennismaken. 

Tijdens een persoonlijke kennismaking leer jij ons kennen en kan jij al jouw vragen stellen.


In drie stappen helpen we je verder na het kennismakingsgesprek:

  • Stap 1: we maken een persoonlijk plan
  • Stap 2: we regelen de financiering
  • Stap 3: we gaan aan de slag!