Sport voor gehandicapten

Wij geven trainingen aan mensen met een verstandelijke beperking en/of autisme. 

Sport voor gehandicapten

Bij Thiro Training willen wij dat iedereen de mogelijkheid moet hebben om te bewegen en sporten. Mensen met een verstandelijke beperking en /of autisme bieden wij de kans om door middel van sport voor gehandicapten lekker in hun vel te zitten, zich fitter te voelen en zelfstandiger te worden. 


Thiro Training geeft sport als middel aan mensen met een verstandelijke beperking en/of autisme. De afgelopen 3 jaar hebben we meer dan 200 mensen begeleidt. Door sport voor gehandicapten gaat er iets in je leven veranderen. Het hoeft niet moeilijk te zijn: ook met kleine stapjes kun je grote resultaten behalen! We maken persoonlijk kennis met jou op locatie en gaan kijken wat er bij jou past; we houden rekening met jouw wensen en mogelijkheden en maken een persoonlijk plan. Wij zorgen ervoor dat je met plezier kan sporten. Sporten voor gehandicapten, overal gaan we aan de slag

Sporten voor gehandicapten

Door te sporten doe je sociale contacten op, zul je je fitter voelen, meer ontspannen zijn, actief in het leven staan en vooral plezier hebben!

Ervaar de programma’s voor sport voor gehandicapten bij Thiro Training. Stap voor stap halen we resultaat. Als je in actie komt zorgen wij in de trainingen voor de eerste succeservaring, waardoor je groeit. 


Met ons team van sportdeskundigen en leefstijlcoaches krijg je deskundige begeleiding . We streven naar een persoonlijke klik met jouw trainer/coach. Onze programma’s kunnen individueel gevolgd worden maar zijn ook geschikt voor groepen zoals woongroepen of dagbestedingen. Wij werken altijd intensief samen met ouders/verzorgers en zorgprofessionals.

De doelen

Sinds 2016 bieden we op maat gemaakt sportprogramma's aan voor sporten met een handicap. Sporten is namelijk leuk en mooi! Toch ervaren wij vaak dat mensen met een handicap drempels ervaren om te sporten. Wij zijn ooit begonnen vanuit de gedachte: we kunnen al deze drempels wegnemen.

Deze drempels proberen wij daarom zo veel mogelijk weg te halen. Samen werken wij aan de volgende doelen:

  • Conditie verbeteren
  • Plezier en ontspanning
  • Vergroten van het zelfvertrouwen 
  • Verbeteren van vaardigheden
  • Afvallen


Begeleiding naar een sportclub

Om dit voor iedereen mogelijk te maken heeft Thiro Training een programma ontwikkeld waarmee wij mensen met een licht verstandelijke beperking en/of autisme naar regulier sportaanbod begeleiden. Dit doen wij vanuit drie fases:

1. Kennismakingsfase

2. Werkfase

3. Onderhoudsfase

Het doel is om mensen met een verstandelijke beperking en/of autisme deel te laten nemen aan sportaanbod in hun regio. Sport voor gehandicapten maken we voor iedereen mogelijk, ook bij een reguliere sportclub. Dit doel kunnen we bereiken op een plezierige manier waarbij er veel aandacht is voor de succeservaringen zodat zij zich uiteindelijk onderdeel kunnen gaan voelen van de trainersgroep en de vereniging. 

Enthousiast? Laten we dan eens kennismaken. 

Tijdens een persoonlijke kennismaking leer jij ons kennen en kan jij al jouw vragen stellen.


In drie stappen helpen we je verder na het kennismakingsgesprek:

  • Stap 1: we maken een persoonlijk plan
  • Stap 2: we regelen de financiering
  • Stap 3: we gaan aan de slag!