Sport als middel

Persoonlijke begeleiding

Herken je dit?

Voldoende bewegen kan best lastig zijn. Onze deelnemers lopen vaak tegen deze uitdagingen aan:

 1. Je wil wel meer bewegen maar je weet niet wat bij jou past;
 2. Je weet niet waar je heen kan gaan om meer te bewegen;
 3. Je zit daardoor veel op de bank, terwijl je naar buiten wil;
 4. Je zit niet altijd lekker in je vel;
 5. Begeleiding (ouders & zorg) zijn al druk zat met andere dingen en weten ook niet precies hoe ze kunnen helpen.

Is dit wat je graag zou willen?

In de afgelopen jaren hebben wij met ons team aan specialisten al meer dan 250 mensen met een verstandelijke beperking en/of autisme geholpen. Dat leidt tot:


 • Sociale contacten opdoen;
 • Fitter voelen;
 • Vaardigheden ontwikkelen om lekker te kunnen bewegen;
 • Ontspannen en plezier hebben;
 • Actief in het leven staan.

  Zo kunnen wij je helpen

  We maken een persoonlijk plan

  We maken een persoonlijk plan met daarin jouw hulpvraag en doelen. Dit plan evalueren we en hierin stemmen we af met de professionele omgeving. 

  We zoeken een trainer die bij jou past

  Persoonlijk contact staat centraal in de trainingen. Daarom zoeken we een trainer die jou zo goed mogelijk kan helpen in het halen van de doelstellingen. 

  We kijken wat voor jou werkt

  We luisteren naar jouw wensen en mogelijkheden en gaan door kleine stapjes en succeservaringen ontwikkelen. 

  Een plek bij jou in de buurt

  We snappen dat het niet altijd mogelijk is om ergens naar toe te komen. Dan komen we naar jou en zoeken een leuke plek in de buurt uit om aan de slag te gaan. 

  Plezier, succeservaringen en kleine stapjes

  Wij zijn sportkundigen, leefstijlcoaches en psychomotorische therapeuten. Vanuit deze achtergrond geven wij trainingen waarin we een persoonlijke relatie aangaan met de deelnemer. We werken samen met de sociale en professionele omgeving. Naast inhoudelijke trainingen weten we dat het resultaat bereikt wordt als het leuk is. Met kleine succeservaringen groeit het zelfvertrouwen. 

  250+ deelnemers gingen je voor

  "Ruben en Thiro, ik heb weer een goed nieuwtje want ik ben vandaag niet fietsend of met de auto naar mijn werk gegaan. Nee ik ben weer wezen wandelen het was verder dan wat ik maandag had gelopen en ik ben nog steeds super trots op mezelf"

  Marenne - Hilversum

  "Vrijdag gaat Michael weer trainen💪😊 Dat doet hem erg goed en hij heeft goede klik met Mitch👍 Hij krijgt steeds meer zelfvertrouwen en kan nu 10km rennen. Geweldig hoe hij met Michael omgaat. We zijn er erg blij mee en dankbaar, ze hebben samen leuke klik. 

  Moeder Michael - Amsterdam

  Je was echt fantastisch. Wat jij bij mij berijkt hebt en ik zomaar naar logo ga hoe knap is dat! En ik vond het een hele leuke tijd met jou en heb veel geleerd van jou. En jij was een goeie trainer. En kon ook veel lachen om jou. En we hadden veel plezier samen.

  Maartje - Eindhoven

  We gaan aan de slag met..

  Sociale vaardigheden

  Tijdens de trainingen komen er veel thema’s uit het dagelijks leven aan bod. Denk bijvoorbeeld aan: omgaan met winst en verlies, leren genieten van succeservaringen, het vergroten van jouw zelfvertrouwen, het aangeven van jouw wensen en grenzen. Zo verbeteren we samen jouw sociale en emotionele vaardigheden

  Fysieke vaardigheden

  Thiro Training biedt op maat gemaakte sportprogramma’s om bijvoorbeeld je conditie te verbeteren, meer kracht te ontwikkelen, te ontspannen of om naar een bepaald doel toe te werken zoals een 10 km loop. 

  Begeleiding naar een sportclub

  Sporten bij een reguliere sportclub is niet voor iedereen vanzelfsprekend. De stap naar een sportvereniging kan erg groot zijn. In ons traject van een jaar begeleiden we mensen met een verstandelijke beperking of autisme naar een reguliere sportvereniging.

  Bewegen en sporten met sport als middel 

  De sport als middel programma's zijn ontworpen voor mensen met een verstandelijke beperking en/of autisme. 

  In welke regio's zijn wij actief?


  Enthousiast? Laten we dan eens kennismaken.

  Tijdens een persoonlijke kennismaking leer jij ons kennen en kan jij al jouw vragen stellen. Wij geven een presentatie, zodat je een goed beeld hebt hoe we jou kunnen helpen. Daarnaast leren wij jou kennen, zodat we jouw wensen, mogelijkheden en doelen duidelijk hebben. 


  In drie stappen helpen we je verder na het kennismakingsgesprek:

  • Stap 1: we maken een persoonlijk plan;
  • Stap 2: we regelen de financiering;
  • Stap 3: we gaan aan de slag!