Leefstijlcoaching

Persoonlijke begeleiding

Herken je dit?

Een gezonde leefstijl kan best lastig zijn. Onze deelnemers lopen vaak tegen deze uitdagingen aan:

 1. Je voelt je niet fit en zit niet lekker in je vel;
 2. Je vindt het lastig om van ongezonde snacks af te blijven;
 3. Zelf gezond koken vind je lastig;
 4. Begeleiding (ouders & zorg) zijn al druk zat met andere dingen en weten ook niet precies hoe ze kunnen helpen.
 5. Het lukt je niet om gezond te eten en voldoende te bewegen.

Is dit wat je graag zou willen?

Ons team aan specialisten heeft in de afgelopen jaren al meer dan 250 mensen met een verstandelijke beperking en/of autisme geholpen. Dat leidt tot:

 • Lekker in je vel zitten;
 • Meer energie hebben en je fitter voelen;
 • Zelfstandigheid en goed voor jezelf kunnen zorgen;
 • Afvallen en/of op conditie komen;
 • Gemakkelijker gezonde keuzes maken.

Zo kunnen wij je helpen

We maken een persoonlijk leefstijlplan

We zoeken een coach die bij jou past

We kijken wat voor jou werkt

Een plek bij jou in de buurt

250+ deelnemers gingen je voor

"Ik ben van 152 naar 106 kilo gegaan door meer te bewegen en gezondere voeding. Thiro heeft mij geholpen om inzicht te geven in mijn gedachtes, gevoelens en gedrag. Ik heb nu andere patronen en pak het nu verder op met mijn ambulant begeleider"

Wim - Den Bosch

"De trainers van Thiro Training helpen mij met gezonde boodschappen, koken en sporten. Ik mountanbike 1x per week en ik fiets iedere dag naar mijn werk. Met Strava volgen de trainers van Thiro Training mij. Ik word gemotiveerd"

Henk - Eindhoven

"Ik wilde weer paard rijden en op vakantie. Daarvoor moest ik afvallen en ik wilde meer zelfvertrouwen om op vakantie te gaan. Ik kan nu 5km wandelen, de chips laten liggen en ik eet meer groenten en fruit. Niet iedere week val ik af, maar ik doe mijn best en langzaam kom ik bij mijn doel" 

Chantal - Utrecht 

3 fases tijdens de leefstijlcoaching

We gaan aan de slag en leren elkaar kennen

We luisteren naar jouw wensen en mogelijkheden. We bepalen het begin niveau rondom voeding en beweging. Dit doen we met een weekschema rondom voeding en beweging. We gaan boodschappen doen, koken en eten en we gaan een wandeling maken en een training volgen. Als laatste leren we jouw omgeving kennen, zodat we hierin inzicht hebben. Ook leggen we jou de energiebalans uit en leren we jou de eerste stappen naar een gezondere leefstijl. 

We behalen de eerste doelen en je gaat resultaat zien

We gaan aan de slag en de eerste doelen worden gehaald. Dat noemen we 'succeservaringen'. We stellen doelen voor de lange termijn en voor de korte termijn. We maken de stapjes klein, zodat je steeds een succeservaring hebt en daardoor plezier houdt in het traject. We evalueren indien nodig zodat we kunnen bijsturen. Je gaat ook de eerste resultaten zien. 

We zorgen dat je op de lange termijn ook resultaat blijft houden

Resultaat behouden is net zo belangrijk als resultaat behalen. Daarom blijven we nog lang nadat de doelstellingen zijn behaald betrokken. We bouwen het aantal trainingen langzaam af en dragen zoveel mogelijk van de kennis over. 

Tijdens alles fases van onze leefstijlcoaching kunnen we gebruik maken van ons leefstijl werkboek. Het leefstijlwerkboek is bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking en/of autisme om samen met een trainer of begeleider een gezonde leefstijl te ontdekken. Het boek biedt duidelijke stappen en iconen, viert zowel kleine als grote successen, en stelt wekelijkse doelen om het proces leuk en haalbaar te maken. Het helpt gebruikers om op een makkelijke en plezierige manier een gezonder leven te leiden.

In welke regio's zijn wij actief?


Enthousiast? Laten we dan eens kennismaken.

Tijdens een persoonlijke kennismaking leer jij ons kennen en kan jij al jouw vragen stellen. Daarnaast leren wij jou kennen, zodat we jouw wensen, mogelijkheden en doelen duidelijk hebben. 


In drie stappen helpen we je verder na het kennismakingsgesprek:

 • Stap 1: we maken een persoonlijk plan
 • Stap 2: we regelen de financiering
 • Stap 3: we gaan aan de slag!