Veelgestelde vragen

Alle vragen! Zoals: Welke sport trainingen geven jullie? Vind antwoorden in de FAQ.

Algemeen

Welke sport trainingen geven jullie?

Wij geven verschillende sportprogramma’s. Wij zeggen altijd: voor ons is veel mogelijk, wij kijken naar jouw mogelijkheden en wensen en maken daar een passend programma voor. Over het algemeen geven wij vooral de volgende trainingen:

– fitness

– bootcamp

– kickboksen

– hardlopen

– sport & spel

– basketbal

– voetbal

– tennis

– zwemmen

– wielrennen

Mocht er een sport zijn die hier niet tussen staat, neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. We zijn namelijk ooit begonnen vanuit de gedachte dat iedereen de kans moet hebben om deel te nemen aan sportprogramma’s. Wij hebben dan ook als doel om jou een persoonlijk sportprogramma aan te kunnen bieden.

Hoe ziet een leefstijlcoach traject eruit?

Trajecten zijn altijd op maat. Wat wij altijd doen is werken vanuit ons leefstijlcoach model.

Wij vergroten jouw kennis en bewustwording, vanuit plezier. Wij denken dat de verandering alleen kan lukken als jij plezier ervaart in de stappen, die jij zet om jouw leefstijl te veranderen. Deze stappen zijn gericht om de juiste acties en keuzes te maken voor jouw voeding- en beweegpatroon. Jouw gedrag speelt dus een belangrijke rol in. In het traject verbeteren we dan ook jouw vaardigheden. Dit doen we altijd voor een hoger doel. Dit hogere doel bepaal jij. Dat is dus niet het veranderen van je leefstijl of afvallen, maar is groter. Dit bespreken we samen tijdens de kennismaking en gedurende het traject.

Waarom zijn ouders/verzorgers en begeleiders zo belangrijk bij jullie programma’s?

Ouders (of verwanten) en begeleiders van de deelnemers hebben bij de sportprogramma’s en leefstijlcoaching een belangrijke rol, omdat we weten dat de sociale en professionele omgeving cruciaal is om te veranderen. Zij hebben vaak een stimulerende en activerende rol. Tijdens de programma’s hebben we intensief contact over de voortgang. Bovendien kennen de ouders/verzorgers en de begeleiders de deelnemer beter dan dat wij ze kennen. Daarom vinden we het noodzakelijk om met hen te sparren om de deelnemer zo goed mogelijk training te geven. Ons derde programma Coaching zorglocaties is volledig gericht op de ouders/verzorgers en de begeleiders.

Wie is de doelgroep van jullie programma’s?

Onze programma’s zijn geschikt voor mensen met een verstandelijke beperking, autisme, gedragsproblemen, epilepsie en niet aangeboren hersenletsel.

Voor onze derde programma coaching zorglocaties zijn zowel de deelnemers, ouders en begeleiders de doelgroep.

Wat bereiken deelnemers bij jullie programma’s?

Wij werken zowel aan fysieke als sociaal-emotionele doelen. Wij geloven erin dat je door leefstijlverandering of sport als middel op meerdere vlakken kan veranderen en groeien. Ook vinden wij dat we meer uit de trainingen kunnen halen door ook de link te leggen met andere situaties buiten de trainingen.

Locatie en steden

Waar geven jullie training?

Wij geven trainingen in verschillende steden in Nederland. Grofweg kan dit onderverdeeld worden in de provincies Gelderland, Utrecht, Noord-Holland, Zuid-Holland en Noord-Brabant. Op de pagina locaties kan je hier meer informatie over vinden en kan je op de kaart kijken of jouw stad ook in onze regio valt.

Op wat voor plekken vinden jullie trainingen plaats?

De locatie van de training bepalen we in overleg met jou en is zeer gevarieerd.  Dit kan bijvoorbeeld een park, bos of toffe urban plek zijn bij jou in de buurt. Ook komen we thuis om daar aan de slag te gaan. In overleg bepalen we de locatie van de trainingen.

Voorwaarden en tarieven

Wat zijn de betalingsvoorwaarden?

Onze programma’s zijn op verschillende manieren te bekostigen. Dit kan vanuit jouw PGB, een onderaannemer schap via de zorginstelling, middels jouw indicatie die via de gemeente loopt of uit eigen zak betaald worden.

Werken jullie met abonnementen?

Nee, wij werken niet met abonnementen voor de sportprogramma’s en leefstijlcoaching. Je betaalt per training en wij sturen per maand een factuur met urenoverzicht.

Moeten wij zelf het contact leggen met de SVB en zorgkantoor?

Wij maken een begin in de modelovereenkomst van de SVB, deze vullen jullie daarna aan en sturen jullie zelf op naar de SVB. Wij maken aan de hand van de kennismaking een zorgbeschrijving die je nodig hebt voor de aanvraag. Deze sturen we ook naar jou op, zodat je deze mee kan nemen in de aanvraag.

Kunnen jullie ondersteunen in de financieringsaanvraag bij de gemeente?

Wij ondersteunen graag bij het aanvragen van financiering bij de gemeente als je bij ons aan de slag wilt. Wij nemen contact op met de consulenten van de gemeente over het programma dat jij wilt volgen.

Wat gebeurt er als ik ziek ben en de training moet annuleren?

Wij hanteren een 48 uurs opzegtermijn voor onze trainingen. Annuleer je de training binnen 48 uur, dan zijn wij genoodzaakt de training in rekening te brengen. Wij verwijzen u graag naar de algemene voorwaarden voor meer informatie.

Wat zijn de tarieven voor individuele begeleiding?

De tarieven zijn als volgt:

Sportprogramma’s:         €63,-

Leefstijlcoaching:               €73,-

Deze prijzen zijn exclusief 21% btw en reiskosten a €0,19 per kilometer.

Voor ons coaching zorglocaties gelden aangepaste tarieven. Hiervoor verwijzen wij u graag door naar de pagina Thiro Training Advies.

Klik hier voor meer informatie over de finanieringsmogelijkheden

Vraag direct een offerte aan