Uniek Sporten met een beperking

Sporten is goed voor lichaam en geest. Iedereen moet daarom in staat worden gesteld om te kunnen deelnemen aan sportprogramma’s. Bij Thiro Training richten wij ons op coaching van mensen met een verstandelijke beperking, autisme en/of gedragsproblemen. Zo kunnen zij ook zonder drempels plezier beleven aan sport. Thiro Training staat voor uniek sporten met persoonlijke en positieve coaching. Die coaching gaat verder dan uniek sporten want naast bewegen is voeding ook heel belangrijk. Daarom is het ook mogelijk om voedingsadvies van ons te krijgen.

Sportprogramma’s | Fysieke vaardigheden

Uniek Sporten voor gehandicapten

Uniek Sporten met een beperking hoeft niet beperkt te zijn. We maken gebruik van verschillende sporten zoals bootcamp, fitness, zwemmen, hardlopen, boksen, fietsen of rots en water. Het gaat er vooral om dat het niveau wordt aangepast aan de deelnemer en dat de doelen haalbaar zijn. Door persoonlijke en positieve coaching werken wij niet alleen aan een gezonder lichaam maar zorgen wij ook dat het zelfvertrouwen van de deelnemer groeit. Wij stellen haalbare doelen die wij in kleine stapjes met de deelnemers behalen. Bij een gewoon sportprogramma zijn deze stappen een stuk groter en kan dat al snel tot frustratie leiden. Door kleine stapjes te zetten en die te vieren, is er een veel grotere kans op succes en een blijvende verandering en daar gaat het uiteindelijk om.

Leefstijlcoaching

Bij onze leefstijlcoaching gaan wij uit van de Schijf van Vijf waarbij wij rekening houden met jouw woonsituatie, werk, sociale- en privésituatie en lichamelijke activiteit. Wij zetten onze deelnemers niet op een streng dieet om snel even wat kilo’s af te vallen (die er daarna weer net zo snel aan komen). Het gaat om bewustwording waarbij wij de deelnemers leren dat gezond eten ook lekker kan zijn. Door kleine, haalbare aanpassingen in het eetpatroon te maken (lekkere gezonde alternatieven) kunnen er toch grote resultaten worden behaald. En omdat het niet om strenge diëten gaat, is de energiebalans prima in orde wat natuurlijk van pas komt bij het Uniek Sporten bij Thiro Training.

Meer weten over leefstijlcoaching
Verstandelijke beperking Uniek Sporten

Video’s

Uniek Sporten bij jou thuis? Zin om thuis te gaan sporten met onze video’s? De video’s zijn vooral voor beginners die thuis aan de slag willen met leuke oefeningen. De workouts duren ongeveer 5 a 10 minuten en zijn gewoon in je woonkamer te doen. Veel plezier.

Bekijk alle video's

Meer informatie over Sporten bij Thiro Training?