Ons verhaal

Iedereen met een verstandelijke beperking en/of autisme zijn persoonlijke top laten bereiken, dat is onze missie. Uiteraard is dat voor iedereen anders. Wij zijn expert in het creëren van mogelijkheden via leefstijlcoaching en sportprogramma’s om die persoonlijke top te bereiken. We werken altijd intensief samen met ouders/verzorgers, begeleiders en beleidsmedewerkers van de organisatie.

Sporten is mijn passie! Als kind zat ik onder atletiek, volleybal, badminton, schaken, basketbal en kickboksen.. In mijn vrije tijd was ik altijd buiten aan het spelen, rennen en ravotten met anderen kinderen in de buurt.

2010 - 2015

Na mijn studie Sport en bewegingsuducatie (2014) in Nijmegen ben ik een jaar gaan reizen. Ik werkte als vrijwilliger in Ethiopië voor een Train de Trainer programma. Ook begeleidde ik reizen  voor mensen met een licht verstandelijke beperking en autisme. Samenwerken met mensen met een verstandelijke beperking en autisme gaf mij zoveel energie. Ik  was verkocht en kreeg inspiratie voor het oprichten van Thiro Training. Direct naterugkomst in Nederland heb ik me ingeschreven bij de Kamer van koophandel: met Thiro Training sporten voor iedereen mogelijk maken en daarmee werken aan fysieke of sociaal emotionele doelen was een feit..

Ik begon met met het geven van laagdrempelige sportprogramma’s zoals bootcamp, hardlopen en wandelen. Het resultaat van deze programma’s was verbluffend en gaf mij veel energie. Samen met dfe deelnemers was ik bijna altijd buiten in de bossen, in parken of op veldjes in de wijk om te werken aan fysieke of sociaal-emotionsociaal-emotionele doelen.

Omdat veel deelnemers aan de sportprogramma’s ook wilden afvallen, bood ik al snel ook programma’s gericht op voeding en gedrag aan.. Met als doel om de vaardigheden te trainen en de zelfstandigheid en gezondheid te vergroten. Ik was één van de eersten in Nederland die individuele leefstijlcoaching voor mensen met een verstandelijke beperking en/of autisme is gaan aanbieden.

2015 - 2020

2020 - nu

Al snel moest ik trainers inhuren om de vraag aan te kunnen. Inmiddels wordt ons netwerk groter. We werken voornamelijk in de in de provincies Noord-Brabant, Gelderland en Utrecht.

We werken altijd intensief samen met ouders/verzorgers en begeleiders. Naast het ontwikkelen van de programma’s ging mijn interesse steeds meer richting leefstijlbeleid. Met kleine stappen is groot resultaat te bereiken. We gingen werken met  zorgorganisaties om daar samen met de zorgprofessionals leefstijlbeleid te ontwikkelen en te implementeren. De resultaten zijn geweldig!

Gemeentes, welzijnsinstellingen en kenniscentra weten ons steeds beter te vinden. In overleg met het wijkteam, begeleiders, ouders en de deelnemers onderzoeken we welke mogelijkheden er zijn om met Thiro Training aan de slag te gaan. We bieden unieke programma’s, die zowel voor mensen met een verstandelijke beperking en/of autisme als de gemeentes impact hebben.

Wij zijn innovatief! Voor de toekomst willen we met onze unieke en kwalitatieve programma’s een verandering teweeg brengen in de zorg-, welzijn- en sportsector. We denken vanuit mogelijkheden en werken domeinoverstijgend.. Wij willen de kwaliteit van leven van mensen met een verstandelijke beperking en/of autisme verhogen. Ook zij verdienen een kans om hun persoonlijke top te bereiken.

Toekomst