Geen mars gehaald vanavond, ook ik voel de verleiding!

Leefstijlcoaching aan mensen met een beperking

Na een lange dag werken ga ik ‘s avonds met de trein van Den Bosch naar Utrecht. Terwijl ik met de fiets naar het station zit besef ik me dat ik heel moe ben en graag in m’n bed wil liggen. Maaar… eerst de treinreis en het station met alle verleidingen voorbij. Op het station kan ik namelijk overal eten halen. Eten, daar heb ik zin in… een mars!?

De AH to go ben ik voorbij gelopen, het is me gelukt om daar in ieder geval geen mars te halen. Maar daarna kom ik aan bij de kiosk. De trein heeft een paar minuten vertraging, dus ik heb alle tijd om even een mars te halen toch? Ik loop naar binnen, en zie de mars liggen. Ik wil eigenlijk graag suikers tot me nemen, zodat ik weer energie heb. Ik weet ook dat ik hier niet “meer energie” van krijg, maar de verleiding is zo groot. Gelukkig bedenk ik me (een positieve wissel) en laat ik de mars liggen!

Vanuit verschillende cursussen heb ik geleerd opmerkzaam te zijn van mijn gedrag, zodat ik bij het maken van keuzes (wissels) positieve wissels kan nemen. Het laten liggen van de mars in dit geval.

Blij ben ik dat ik zelf dagelijks nog keuzes moet maken, iets waar jullie ook mee te maken hebben. Ik kan me goed verplaatsen in jullie, want ook ik vind het lastig en stoei hiermee. Gelukkig heb ik door diverse cursussen handvatten gekregen hiermee om te gaan en kan ik dit nu inzetten tijdens mijn coaching naar jullie! Vraag daarom meer informatie aan over leefstijlcoaching voor mensen met een beperking.