Door verschillende manieren is het mogelijk om meer te bewegen. Onderzoeken tegenwoordig aan dat meer bewegen begint bij minder zitten. Uiteraard is het altijd per persoon zoeken wat wel en wat niet werkt. Leefstijlcoaching voor mensen met een beperking kan goed werken door het gebruik maken van een stappenteller. Deze data lezen we en gebruiken we voor de coaching. Meten = weten zeggen we dan ook wel. Samen zoeken we uit of dit is wat werkt voor jou.

Leefstijlcoaching voor mensen met een beperking door het gebruik maken van een stappenteller.

Van 3.000 stappen per dag naar gemiddeld 11.000 stappen per dag, dat is mogelijk! Wij coachen mensen met een verstandelijke beperking, autisme en/of gedragsproblemen naar een actievere leefstijl. Door kleine acties is het gelukt om van 3.000 stappen naar gemiddeld 11.000 stappen per dag te gaan! De gezondheidswinst is niet alleen fysiek, maar ook sociaal: andere mensen ontmoeten, geen ochtenden in bed liggen maar juist de wereld ontdekken en beter in je vel zitten.

Stappen tellen kan op verschillende manieren, zo zijn er tegenwoordig diverse horloge’ s die dit doen, deze kosten alleen een hoop geld. Gelukkig is er ook de mogelijkheid om dit te meten via de telefoon. Dit is alleen minder nauwkeurig, ook omdat we de telefoon niet de hele dag in de broekzak hebben zitten en je dan wel beweegt maar dit niet terug ziet omdat je mobiel stil ligt op bijvoorbeeld de tafel of bank.