Deze keer maken we kennis met Thiro Training trainer Natasja. Natasja werkt in de regio Eindhoven en Den Bosch. Door middel van een aantal vragen, proberen we haar beter te leren kennen.

Natasja, welkom! Je bent al even actief, maar nog niet iedereen zal je kennen. Kun je eens wat meer over jezelf vertellen?

Ik ben 24 jaar geleden geboren in het noorden van het land, waar ik 17 jaar met mijn ouders en 2 zussen heb gewoond. Op mijn 17eben ik verhuisd om in Eindhoven Sportkunde te gaan studeren aan de Fontys Sporthogeschool. Nadat ik deze opleiding had afgerond ben ik naar België verhuisd om een master in aangepaste bewegingsactiviteiten te volgen. Daarna ben ik teruggegaan naar Eindhoven, ik miste het mooie Brabant. Als hobby’s vind ik het leuk om een spelletje korfbal te spelen, te koken en te bakken. Ook ben ik medeoprichter en vrijwilliger bij Only Friends Eindhoven.

Wat beweegt jou om dit werk te doen? 

Mijn motto is:iedereen moet de kans hebben om het plezier van sporten en bewegen te ervaren. Vandaar dat ik al vanaf kinds af aan in de sector Sport en Bewegen wilde werken, met als doelgroep mensen met een beperking, zodat ik mijn motto kan nastreven. Dit sluit aan bij de visie en werkwijze van Thiro Training, waarbij mijn passie voor bewegen en voeding samen komen. Dit in combinatie met de stappen die deelnemers zetten, doet mij beseffen: wat heb ik toch een mooi beroep!

Waarom vind jij fit zijn zo belangrijk? En hoe doe je dat?

Als ik fit ben heb ik veel meer energie. Deze energie kan ik goed gebruiken om alles te doen, wat ik graag wil doen. Ik probeer fit te blijven door genoeg te slapen, voldoende te bewegen en gezond te eten. Natuurlijk geniet ik ook van een taartje en een drankje. Voldoende bewegen, kan ik doen door te doen wat ik leuk vind. Een rondje hardlopen, een uurtje boksen, naar mijn afspraken fietsen en lekker buiten zijn. Gezond eten doe ik door vooruit te plannen wat ik ga eten in de komende week. Dit zorgt voor structuur en duidelijkheid. Op mijn menu staan alleen maar lekkere dingen, zo blijft gezond eten leuk en lekker.

Welke sport zou je nog graag een keer willen doen? 

Dat is een lastige, zoveel sporten vind ik leuk om te doen. Als ik er dan echt eentje moet kiezen, dan kies ik voor waterskiën. In de winter ga ik graag naar de bergen om te skiën. Dan lijkt mij dit het perfecte alternatief, zeker voor op warme zomerdagen!

Wat is je droom?

Ik droom altijd groot en mijn droom is een inclusieve samenleving. Een samenleving waar iedereen een steentje aan bijdraagt en gelijke kansen heeft. Mijn motto is dan ook niet voor niets een onderdeel van mijn droom: iedereen moet de kans hebben om het plezier van sporten en bewegen te ervaren!

Wat wil je meegeven aan de (toekomstige) deelnemers van Thiro training?

Heb plezier in datgene wat je doet! Als je dingen doet die je leuk vindt, haal je daar weer energie uit. Deze energie kan je weer gebruiken voor andere dingen.