Yes, we zijn in samenwerking met Abrona gestart met leefstijlcoaching in groepen voor mensen met een licht verstandelijke beperking in Stichtse Vecht. Afgelopen woensdag was de eerste bijeenkomst waren we met alle deelnemers en 2 trainers aan de slag gegaan om de leefstijlvaardigheden te verbeteren. Wat een gaaf project is dit en wat kunnen we hiermee veel bereiken. Een van de deelnemers zei: “ik word hier enthousiaster van, omdat ik graag wat meer wil afvallen”.

 

Wat leren de deelnemers?

We zijn gestart met een voorstelrondje. Leuk om te zien dat alle deelnemers erg enthousiast zijn en graag meer willen leren.

Na het voorstellen hebben we inspiratie opgehaald over wat iedereen wilt leren. Deze informatie schreef iedereen op een post it, waarna we dit op een groot bord hebben geplakt. Deze post Its hebben we daarna geclusterd, waar leuke thema’s uitkwamen. Hier gaan we volgende week meteen mee verder.

Alle deelnemers hebben ook meteen een weekschema gemaakt, zodat wij zicht hebben op wat iedereen doet in de week. Hoe actief is iedereen, waneer heeft iemand tijd om boodschappen te doen of wat zijn de hobby’s van de deelnemers.

Al deze informatie geeft een goed beeld om er een leuk en leerzaam traject van te maken waarbij mensen met een licht verstandelijke beperking hun leefstijl kunnen verbeteren.

Meer weten over onze leefstijl programma’s?

Individuele leefstijlcoaching

Het vergroten van kennis en vaardigheden op het gebied van voeding, beweging en gedrag zijn doelen van individuele leefstijlcoaching. Samen met de deelnemer, ouders/verzorgers en professionele omgeving beschrijven het doel.

Meer info over individuele leefstijlcoaching

CooL (zorgverzekering)

CooL is een programma voor leefstijlinterventie dat vergoed wordt vanuit de zorgverzekering. Het duurt twee jaar en er zijn groepsbijeenkomsten en individuele gesprekken. Je moet voldoen aan bepaalde voorwaarden om mee te doen aan dit programma.

Meer info over CooL

Workshops

Wij verzorgen ook inspirerende workshops over verbeteren van leefstijl. Deze zijn vooral geschikt voorwoongroepen of zorginstellingen. Het doel van de   workshops is kennis en vaardigheden van de cliënten te verbeteren.

Meer info over de workshops

Resultaat en plezier gaan hand in hand!

Vragen of meer weten?

Laat een reactie achter