Bootcamp 

Bootcamp met een beperking? Dat kan zeker. Bekijk hier de 8 redenen om te gaan bootcampen.

  1. Bootcamp is goed voor je humeur

Heb je een ochtendhumeur? Een middagdonderwolk boven je hoofd of misschien een avondbaalbui? Ga sporten! Door te sporten worden er in je hersenen diverse goede stofjes aangemaakt, waaronder het gelukshormoon endorfine, die spanning verminderen en je blijer en relaxter maken. Grote kans dus dat na een stevige work-out er geen vuiltje meer aan de spreekwoordelijke lucht is.

  1. Bootcamp verbetert je geheugen

Bootcamp is van belang voor je hersenen. Bewegen zorgt namelijk voor belangrijke herstelprocessen in de hersenen. Nieuwe hersencellen worden aangemaakt en door te bewegen stimuleer je de groei van het aantal verbindingen tussen hersencellen. Regelmatig sporten houdt dus niet alleen je lichamelijke conditie op peil, maar zorgt er ook voor dat je minder geheugen en concentratiestoornissen hebt.

  1. Bootcamp helpt je spijsvertering een handje

Zorg dat je spijsvertering vlot verloopt door met regelmaat te sporten. Door te bewegen stimuleer je alle spieren van het spijsverteringskanaal, waardoor ook afvalstoffen sneller worden afgevoerd door je darmen.

  1. Bootcamp beschermt je botten

Door te sporten versterk je niet alleen je spieren, ook je botten worden sterker. En dat is natuurlijk belangrijk voor als je ouder wordt.

Bootcamp met een beperking

  1. Bootcamp vergroot je zelfvertrouwen

Hoe meer je traint hoe sneller je ervaart dat je lichaam steeds sterker wordt. Dat vertaalt zich weer in zelfvertrouwen, je voelt je beter in je vel. En als je zelfvertrouwen uitstraalt werkt dat weer door op andere vlakken zoals je werk en je sociale leven bijvoorbeeld.

  1. Bootcamp verlost je van je stresshormonen

Voel jij je ook altijd een stuk beter als je een lange drukke dag afsluit met een heerlijke training? Dat kan kloppen! Tijdens het sporten worden je stresshormonen afgevoerd uit je lichaam en je stressgevoel verminderd. Resultaat: na afloop voel je je een stuk meer ontspannen en lichter dan voor de training.

  1. Bootcamp zorgt voor een betere huid

Hoewel je het niet zou denken als je jezelf direct na de training met je rode bezwete hoofd in de spiegel zou bekijken, sporten is goed voor je huid. Door intensief te bewegen verbetert je bloedcirculatie met positieve effecten op je huid. Daarnaast functioneert je eigen zweet is als een soort diepreiniger voor je huid. Door te transpireren duwt het vocht als het ware al het opgehoopte vuil en afvalstoffen uit je poriën naar buiten. Na die welverdiende after-training douche ben je niet alleen weer fris, maar heb je jezelf door te zweten ook van binnenuit gereinigd. Win-win dus!

  1. Last but not least: bootcampers leven langer!

Deze laatste reden is meteen ook een hele belangrijke. Je hart is een spier van levensbelang die je door te sporten steeds sterker maakt. Een sterker hart kan meer bloed per slag rondpompen. Doordat het getrainde hart zoveel efficiënter werkt, wordt er meer zuurstof naar de cellen van je lichaam gebracht. In principe kan dat je leven met enkele jaren verlengen.

Bootcamp zit in onze programma’s

Wij bieden bootcamp met een beperking aan zoals een licht verstandelijke beperking, autisme en/of gedragsproblemen. Neem een kijkje op onze sportprogramma pagina

Bootcamp met een beperking