Bootcamp, fitness of parcours? Welke sport doe jij?

Sinds september organiseren we in samenwerking met de gemeente Zeist en Reinaerde beweegaanbod op Dennendal. Dit is een instellingsterrein waarbij wij training geven aan jongeren met een verstandelijke beperking en gedragsproblemen. Bewegen met een handicap, dat is wat wij beogen. De afgelopen weken zijn we vooral actief geweest met verschillende soorten parcours. Een parcours kan iedereen op zijn eigen niveau en in zijn eigen tempo doen en sluit goed aan bij de doelen die we van te voren hebben opgesteld. Aan het einde sluiten we vaak af met een spelletje zoals badminton, basketbal of touwtrekken.

Bewegen met een handicap, succeservaringen:

Wij zijn we blij dat cliënten fysiek fitter worden (bijvoorbeeld: meer kracht of flexibeler) en dat zij plezier en een succeservaring ervaren. Van de woonbegeleiders horen wij vaak terug dat sommige cliënten staan te springen om weer te gaan sporten/bewegen. Ook de begeleiders zelf doen enthousiast mee. Complimenten daarvoor! Samen met de begeleiding focussen we vooral op de succeservaring voor de cliënten. Voor iedereen is dit verschillend, maar we vieren al deze stapjes vooruit. Als voorbeeld wil ik graag noemen een dame die tot nu toe iedere week is geweest en die in het begin moeite had om op de grote kast te komen en nu zonder problemen hier overheen klimt!

Ons doel?

Mensen met een beperking ervaren te vaak, te veel drempels waardoor zij niet in beweging raken. Wij willen dat mensen met een beperking in beweging komen. Het hoeft niet per se een grote sportactiviteit te zijn. Dit mogen ook kleine, korte beweegactiviteiten zijn. Zo is het ook beweging als je de tafel opruimt, vaatwasser inruimd of een halte eerder uit de bus stapt en het laatste stukje loopt. Wij begeleiden en coachen mensen met een handicap hierin zodat zij meer bewegen. De voordelen van bewegen leggen wij uit in ons blogbericht: 8 redenen om te bewegen

Afbeeldingsresultaat voor sportief zeistAfbeeldingsresultaat voor reinaerdelogo