Evenement: Sport & Gezondheid

Het sportieve uitje van het nieuwe jaar. Zondag 13 januari 2019 is het namelijk weer zover: de tweede editie van sport en gezondheid! Een gratis evenement dat volledig in het teken staat van sport en gezondheid, voor mensen met een licht verstandelijke beperking en/of autisme. Dus wil jij je dagelijkse bezigheden even aan de kant schuiven voor een superleuke dag? Een positieve ervaring met sport en gezondheid? Kom dan naar de tweede editie van Sport & Gezondheid, zodat jij fit het nieuwe jaar in gaat!

Het evenement vindt plaats bij het ROC Sport College in Utrecht en duurt van     12:00 – 17:00 uur.

Het is helaas niet meer mogelijk om je voor dit evenement aan te melden. Wegens groot succes zijn het maximaal aantal deelnemers bereikt!

Wat gaan we doen?

De dag staat volledig in het teken van sport en gezondheid. Dit doen we vooral door gezond leven leuk te maken door middel van verschillende workshops. Bovendien is het de ideale mogelijkheid om nieuwe mensen te ontmoeten die net als jij geïnteresseerd zijn in sport en gezondheid. Zie het als een dagje weg met vrienden en familie, een dagje er tussen uit om je hoofd lekker leeg te maken. Tijdens het evenement zullen er diverse workshops aangeboden worden om er een leuke en geslaagde dag van te maken welke verschillende malen aangeboden zullen worden.

Workshop koken

Simpel, makkelijk en gezond. Dat is waar de kookworkshop voor staat. Bewustwording over hoe makkelijk en lekker koken en bakken soms kan zijn. Je maakt je eigen hapje eten, welke je daarna ook zelf mag opeten. Wat we precies gaan maken, is natuurlijk een verrassing.

Workshop boksen

Hoe gaaf is dat! Op een veilige en rustige manier kennismaken met boksen. Samen lol hebben is hierbij een belangrijke factor. De boksworkshop is niet alleen leuk, het is ook nog eens super gezond voor heel je lichaam. Sparren zal tijdens de boksworkshop niet aan bod komen.

Workshop bootcamp

Een combinatie van spel, kracht- en conditietraining op ieders niveau. Dat is waar de bootcamp van Thiro Training voor staat. We gaan dan ook samen laagdrempelig sporten, oefeningen doen en samenwerken. En dat met een hele gezellige groep. We hebben er zin in!

Verschillende activiteiten

Naast de workshops zullen er ook verschillende activiteiten te beleven zijn. Welke activiteiten dat zijn, is wederom een verrassing. Wel kunnen we verklappen dat het om activiteiten gaat die in het teken staan van gezondheid, plezier en ontspanning.  Plaats voor verveling is er dus niet!

Iemand meenemen?

Leuk! Als je graag een familielid, vriend/vriendin, begeleider, verzorger of andere kennis mee wilt nemen, dan vinden wij dat alleen maar gezellig! Iedereen is vrij om mee te doen aan de workshops en activiteiten.

De locatie

ROC Sport College Utrecht
Herculesplein 285
3584 AA Utrecht

Sportprogramma’s en leefstijlcoaching

Wij zijn van mening dat iedereen moet kunnen deelnemen aan sportprogramma’s en werken aan zijn of haar leefstijl. Daarom bieden wij sportprogramma’s en leefstijlcoaching op maat voor jongeren en volwassenen met een licht verstandelijke beperking en/of autisme.

Sportprogramma’s

Dit zijn vaak individuele trainingen waarbij we gebruik maken van verschillende sporten zoals bootcamp, fitness, zwemmen, hardlopen, boksen, fietsen of rots en water. Tijdens de sportprogramma’ s werken we aan fysieke en/of sociale doelen. Een fit en gezond leven voor mensen met een verstandelijke beperking is daarbij een belangrijk uitgangspunt, zowel fysiek als sociaal!

Leefstijlcoaching

Wij coachen jongeren en volwassenen naar een gezonde(re) leefstijl aan de hand van de pijlers voeding, beweging, slaap, stress en gedrag. Hiervoor hebben wij een programma ontwikkeld aan de hand van bewezen succesvolle gecombineerde leefstijl interventies, welke aangepast zijn op jouw niveau en mogelijkheden. Tijdens het evenement Sport & Gezondheid laten we je graag kennis maken met hoe je sporten en gezond leven laagdrempelig en leuk kunt maken.

Leefstijlcoaching supermarkt